İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmelerinde yardımcı olmak amacıyla hizmetler vermeye başladı. Müdürlük, sağlıklı hayvan almalarını sağlamak için aldığı tedbirler arasında vatandaşın bilgi öğrenebilmesi amacıyla 'Alo Küpe' hattı kurdu.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, “Bayram öncesi kurbanlık hayvan satış yerleri kurulduktan sonra il müdürlüğümüz tarafından 'hayvan satış yerlerinde' stant açılacak olup, açılacak stantta büyükbaş hayvanların yaşına bakılacak ayrıca dişi hayvanlarda ultrasonla gebelik muayenesi veteriner hekim tarafından yapılacaktır. Ayrıca, kurbanlık satış yerleri denetlenerek belge (veteriner sağlık raporu/nakil beyannamesi/pasaport) ve sağlık kontrolleri yapılacak olup, küpesi olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaları ve satılmasına izin verilmeyecektir.” dedi.

    Kayacan, müdürlük bünyesinde 'Alo Küpe' hattı kurulduğunu hatırlatarak, “Vatandaşlarımız 338 21 44 nolu telefondan 3'ü tuşlayarak hayvanlarının küpe numarasını vermek suretiyle yaşını öğrenebileceklerdir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim