Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Vatandaşların ilgi gösterdiği kutlamada Aşkale’nin kurtuluşunu canlandıran gösteriler heyecanla izlendi.

Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Aşkale’nin Kurtuluş Savaşı sırasında Osmanlı'nın üniter yapısını korumak amacıyla yedi cepheye asker gönderdiğini, Türkiye'nin her tarafında Aşkaleli şehitlerin mevcut olduğunu söyledi.

Ermenilerin Aşkale’de çok katliam yaptığını hatırlatan Kürkçüoğlu, "Asıl soykırımı, Müslüman Türk halkı, kendi köyünde, kendi kasabasında yaşamıştır. Soykırım iddialarını gündeme getirenler, önce gelip Aşkale’deki katliamların belgelerine ve Doğu Anadolu'da bulunan 185 toplu mezarlara baksınlar. Türkiye’nin milli meselelerinde Türkiye’den yana olmak, milli şuurdur ve milli onurdur." dedi.

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ise Kurtuluş Savaşı sırasındaki milli birlik ve beraberlik ruhunun hala devam ettiğini, bundan sonra da devam edeceğini ve bu beraberliği kimsenin bozamayacağına dikkat çekti.

Ayrıca Aşkale’nin kurtuluşu münasebetiyle Merkez Çarşı Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Editör: TE Bilisim