İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Direksiyon sınavlarında usta öğreticilere ve araçlara sınav ücreti ödenmesini isteyen 8 ildeki sürücü kursu sahipleri ve çalışanları Samsun'da toplanıp basın açıklaması yaptı.

Samsun başta olmak üzere Sinop, Ankara, Antalya, İzmir, Gaziantep, Sivas ve Konya'dan gelen sürücü kursu yetkilileri ve direksiyon hocaları otomobilleri ile şehirde tur attıktan sonra Atatürk Anıtı önünde toplandı. Burada ilk olarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan sürücü kursu yetkilileri ve direksiyon hocaları, basın açıklaması yaparak taleplerini hükümete duyurmaya çalıştı. .

Grup adına basın açıklamasını yapan Gaziantep Sürücü Kursları Derneği Başkanı Ömer Culhalar, "25 Mart 2015 tarihinde yayınlanan 'Sınav Yönergesi'ndeki, 'Usta öğreticilerin komisyona müdahale etmesi halinde tutanak tutulur ve 1 yıl süre ile görevden uzaklaştırma cezası verilir' maddesinin acilen iptal edilmesini istiyoruz. Toplantılarda söz verildiği üzere direksiyon sınavlarında usta öğreticilerimize ve araçlarımıza sınav ücreti ödenmesini istiyoruz. Haksız rekabetin önlenmesi adına taban fiyat uygulamasına geçilmesini ve rekabetin eğitim kalitesinde yapılmasının önünün açılmasını istiyoruz. Eğitimde daha kaliteli olabileceği, motorlu taşıtlar sürücü kurslarının itibarlarının iade edileceği bir sistem ile SRC Kurslarında, noterlerde, eczanelerde, ticari taksi ve C plakalarda olduğu gibi nüfusa orantılı olarak kurslar açılmasını istiyoruz." dedi.
Basın açıklamasının ardından sloganlar atan grup, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirip dağıldı.

Editör: TE Bilisim