Memleket Sevmenin Kimliği Olmaz ...Siz Türk müsünüz ????????

Kürtler vatansever olamaz!

Kürtler Türkleri yani Türkiye Cumhuriyetini desteklemez!

Bunlar şimdiki sokak siyasetçilerinin sözleri. Hayır Kürtler vatansever olmalıdır. Kürtler Türkleri yani Türkiye Cumhuriyetini desteklemelidir. Çünkü TÜRK üst kimliktir. Kürt ise bunun alt kimliği. Tıpkı TÜRK üst kimliğine sahip Kırgızlar, Avşarlar, Türkmenler vb. gibi.

Güney Sibirya’da. Yenisey ırmağı kollarından Elegeş çayı çevresinde bulunmuş olan Elegeş yazıtında ne yazıyor bir dikkat edelim.

“Kara budunum gayret edin! Ülke töresini bırakmayın! Heyhat, siz ülkem, hanım!

Kürt elinin Hanı Alp Urungu. Altınlı okluğumu belime bağladım, halkım! Otuz dokuz yaşımda.

Hanım! Ülkeme, sizlere heyhat doymadım, hanım heyhat!

Ülkemden ayrıldım.”

Bu anıt mezar, Kürtlerin Saka – Hun – Göktürk mensup olduklarını kanıtladığı gibi, Kitab – ı Dede Korkut’ da da Dicle Kürtleri/ Kurmançlar’ın Boğduz Aman kütüğü ile Oğuzlara bağlandığı görülmektedir.

Bunu görememek en büyük mantıksızlıktır.

Örf aynı, adet aynı ama kimlik farklı böyle bir şey olabilir mi?

Küçük bir doğu şehrinde doğdum. Anam hiç Türkçe bilmez. Babam ancak derdini anlatabilecek kadar. Ama hiç unutmam ben daha çocukken televizyonda şehit haberleri duyan annemin ve babamın gözyaşlarını. Ta Lise yıllarıma kadar hiç şüphe duymadan sevdim ülkemi. Lisede Murat isimli Kürtçü bir arkadaşla tanıştım. Bu arkadaş beni çok yanılttı. Bu ülkeyi sevmekten bir an şüphe ettim. Kendime sorular sormaya başladım. Ben neden bu ülkeyi seviyorum ki! Ben TÜRK değilim ki dedim kendi kendime. Kafam o kadar karışmıştı ki ne yapacağımı bilmiyordum bir boşluğa düşmüştüm. Babama sordum; Sen bu ülkeyi neden seviyorsun? Sen TÜRK değilsin ki! Babamdan tokadı yemiştim daha cümlemi bitiremeden. Ve babam cevap verdi; Ben bu ülkeyim bu ülkede ben.

Amcamı Sarıkamış’ta köylülerimin yarısını Çanakkale’de şehit verdim.

Kimliğim çok önemli mi?

Memleket sevmenin kimliği olmaz oğlum.

Bak ağabeyin öğretmen.

Sen Lisede okuyorsun bu ülke senin neyini eksik etti?

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

İşte o zaman anlamıştım hiç şüphe duymadan bu ülkeyi sevmem gerektiğini.

Bu ülke o kadar vatansever Kürt gördü ki. Ben TÜRK’ üm diyenlerden daha fazla TÜRK. Bu ülkede alt kimliğini gizlemeyen ve Bingöl gibi bir şehirde MHP’ye %33 oy kazandıran rahmetli belediye başkanı Hikmet TEKİN’ in var mı Türklüğünden şüphe edecek olan.

Rahmetli Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ne diyor. Bir kulak verelim sadece “Biz ne kadar Türk’sek onlar da o kadar Türk’tür, onlar ne kadar Kürt’se biz de o kadar Kürt’üz” hiç gocunmadım gocunmuyorum Kürt olduğumdan ben Kürt TÜRKüyüm.

Gel gelelim ben TÜRK’ üm diyen ve aslını araştırdığınızda ya Amerika’lı yada İsrail’li olan günü geldiğinde Ülkeye ihanet edenlerin en büyük destekçilerine.

Siz TÜRK müsünüz?

Kusura bakmayın ben sizden daha fazla TÜRK’ üm.

Ben bu ülke için ölürüm.

Siz bu ülkedeki en ufak bir karışıklık durumunda Amerika’daki yada İsrail’ deki sahiplerinizin yanına kaçarsınız.

Sizin dedelerinizde hiç TÜRK olamamışlar.

Sizler ancak birilerinin dini üzerinden, birilerinin dili üzerinden siyaset yapan siyaset cahili insanlarsınız...

Ahmet Oğlakcı’dan Alıntı 31/12/2018

Editör: TE Bilisim