Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kurtuluş Savaşı'nda işgale uğramadığı için "Kurtuluş Günü" olmayan Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin İzmir'in Yunanlılar tarafından işgali haberi üzerine 15 Mayıs 1919'da "Cihad-ı Mukaddes Fetvası"nı verdiği Bayramyeri'nde "15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü" görkemli törenlerle kutlandı.

Kutlama törenine Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Necdet Özer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve Türkiye’nin 64 ilinden gelen 64 gazi derneği şube başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende protokol üyeleri bando eşliğinde Kayalık Camii önünden başlayarak Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Bu yürüyüş esnasında vatandaşlar alkışlarla kutlamalara katılırken protokol üyeleri de vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi. Bayramyeri'ndeki tören İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından zeybek oynandı. Burada toplanan vatandaşlara bir taraftan lokma dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Tandoğan, İzmir’in Yunan işgaline en önemli tepkiyi Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin "Cihad-ı Mukaddes Fetvası"nı vererek gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Zolan da Denizli'nin fethedildiği 800 yıldan bu yana düşman işgaline uğramadığını, bunun Denizli için bir onur olduğunu söyledi. Zolan, “Burası Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Cihad-ı Mukaddes Fetvası verdiği Bayramyeri meydanıdır. Bugün Denizli’nin en şerefli günüdür. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazilerimiz bizi şereflendirmiştir.” dedi. Başkan Zolan, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin "Cihad-ı Mukaddes Fetvası"nı okuyarak kendisinin milli mücadeledeki önemini dair detaylı bir konuşma yaptı.

Vali Demir de, her şehrin kahramanları olduğunu belirterek, “İyi ki o kahramanlar var. Bu işi başaramayan milletlerin hallerini görüyorsunuz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim