DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Kuşlar köyü, Membran Kaplama Sulama Göleti ile suya kavuştu.
Bursa İl Özel İdaresi tarafından Kuşlar köyünde yapımı 2012 yılında tamamlanan Membran Kaplama Sulama Göleti vatandaşların yüzünü güldürdü.

    Göleti yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, “Susuz olan bu bölgemizde yaptığımız sulama göleti, önümüzdeki yıl can suyu olacak.” dedi. İl Özel İdare yatırımlarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Bilal Çelik, çalışmaları yerinde görmek ve ihtiyaçları tespit etmek için ilçeye geldiklerini anlattı. Bu vesile ile geçen yıl yapılan Kuşlar Göleti'ni de yerinde görme imkanı bulduğunu anlatan Bilal Çelik, “Bu göletin yeni sezonda sulamaya açılabilmesi ve kapalı devre sulama sistemi için gerekli projeleri hazırladık. İnşaat sezonu açılınca son çalışmalarımızı da tamamlayıp önümüzdeki yıl şu an doğal kaynaklarla biriken suyumuzu çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

    Membran Kaplama Sulama Göleti ile uzun zamandır susuzluk çeken Kuşlar köyünde 5 hektarlık alanın sulanacağını anlatan Çelik, “Kapalı sistemde denilen damlama sulama ile, suyun hiç zayi olmayacağı modern teknik yöntemler kullanılacağı için bu 5 hektar belki 2 katına çıkacak. Bu belki küçük bir iş gibi görünüyor ama bölge halkının başka su kaynağı olmadığı düşünüldüğünde çok hayati önem taşıyan bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz.” dedi.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, projeye 283 bin TL harcandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim