Bir erde kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı karantinaya alındı. Bu nedenle, 349'uncu kısa dönem yaklaşık 2 bin 500 acemi erin bugün yapılması planlanan yemin töreni gerçekleşemedi.


Kütahya Hava Er Tugay Komutanlığı’nda 349’uncu kısa dönem yaklaşık 2 bin 500 acemi erin bugün yapılması planlanan yemin töreni, bir erde kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle yapılamadı. Yemin törenini izlemek için çeşitli illerden sabah erken saatlerden itibaren Kütahya’ya gelen aileler Hava Er Tugay Komutanlığı’ndan içeri alınmadı.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI KARANTİNAYA ALINDI

Bir erde kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı karantinaya alındı. Komutanlık önünde bekleyen 3 bini aşkın kişiye bir erde kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle bugün yapılması planlanan yemin törenin ertelendiği bildirildi.

Tugay komutanlığı içerisindeki megafonlardan dışarıdaki ailelerin duyabileceği şekilde yapılan anonslarda ise "Bir askerimizin, kızamık olmasından dolayı Hava Hastanesi'nin intaniye servisinde tedavi altına alınmıştır. Bu konudan dolayı askerlerimize ve yakınlarına hastalık bulaşmaması için yemin törenimiz ertelenmiştir. Yemin töreni ile ilgili Kütahya Valiliği tarafından da ileri bir tarihte bilgi verilecek" denildi.

AİLELER ÇOCUKLARINI GÖREMEDİ

Tugay Komutanlığı önünde bekleyen ailelerin, çocuklarını görme istekleri ise askeri yetkililerce kabul edilmedi. Aileler, törenin ertelendiği öğrenmelerinin ardından komutanlık önünden ayrılmaya başladı.

Editör: TE Bilisim