Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Niğde de kutlu doğum coşkusu salona sığmadı. Binlerce kişinin nabzı alemlere rahmet olarak gönderilen nebiler nebisi için attı.
Niğde Besyo kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa gelen birçok izleyici ayakta kaldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Dünya kuran okuma ikincisi Mehmet Bilir’in kuran-ı kerim tilavetiyle devam etti.
Peygamber efendimiz(sav)’ın doğum tarihi olması münasebetiyle binlerce insan onu anmak adına salona koştu. Mehtap radyosundan Mesut Baran’ın sunumu ve eşsiz anlatımıyla başlayan gecede Ak parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti il Başkanı Ahmet Özmen, MHP İl Başkanı Hakan Er, İl Müftüsü Hasan Çınar, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl, Genel Sekreter Ali Nebol,Gesiad Başkanı Mustafa Şan ve diğer protokol üyeleri de gecede yerlerini aldı.

Niğde Belediyesi ve Niğde Ümit Eğitim ve Kültür derneğinin düzenlemiş olduğu gecede Araştırmacı yazar M.Şevki Erol sohbet ve anlatımlarıyla geceye renk kattı.Daha öncesinde yapılan kutlu doğum sınavında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri protokol tarafından verildi.İlköğretim bazında yapılan sınavda dereceye giren Ceren Doğan,Burak Çelik,Bilge nur Aydın,Vildan Kalkan,Meryem Akçay,Hayriye Yüksel,Şule Şimşek,Yusuf Can Tükay,Faruk Öztürk,Oğuzhan Özçelik’e Laptop,iPhone ve Altınlardan oluşan ödüllerini kazananlara Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Şevket Katırcıoğlu,Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk ve İl genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit tarafından takdim edildi.

Yetişkinler kategorisinde yapılan sınavda ise durum biraz farklıydı. Yapılan sınav sonuçlarında sınavda; Üç tane ikinci, iki tane altıncı, iki tane yedinci ve üç tane sekizinci vardı. Yetişkinler de ödül alan katılımcılara ödüllerini İl Müftüsü Hasan Çınar, İl milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan verdi. Bu kategoride birinci olan Aygül Akgün’ün kazandığı umre ödülünü Niğde Ak Parti milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu temsili Kâbe görünümünde ki kuran-ı kerim ile takdim etti.

Her geçen dakika coşkunun arttığı gecede Sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin sahneye çıkması ile coşku ikiye katlandı. İlahileri ile dinleyenleri mest eden Erkişi sahnede kendi çocuk ilahi grubunu da oluşturdu. Minik dualar adlı grubun ilahilerinden bazılarını sahnede çocuklarla beraber okudu. Son bölümde ise program için gelen katılıcılara Niğde belediyesi ve Sungurbey Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Meleş tarafından çiçek ve plaket takdimi yapıldı.
Editör: TE Bilisim