İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini düzenleyen kuruluşlar, Türkiye'deki yabancı turistleri de unutmadı. İstanbul'daki turist yoğunluğunun en fazla olduğu Sultanahmet Camii'nde açılan hat eserleri sergisi, yabancıların ilgisine sunuldu.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı hafta içinde çeşitli etkinliklerle insanlara manevi konular hakkında bilgilendirici ve öğretici mesajlar veriliyor. Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan organizasyonlar yanında, diğer kuruluşlar da bu çalışmalara katılıyor. Fatih Müftülüğü'nün İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sultanahmet Camii Derneği ve Marmara İlahiyat Fakültesi Uluslararası Programı ile birlikte yaptığı organizasyonda hat sergisi açılarak turistlere kendi dillerinde dini sunumlar yapılıyor.

İki gün sürecek organizasyon kapsamında Sultanahmet Camii avlusunda hat sergisi açıldı. Çeşitli sanatçıların eserlerinin yer aldığı serginin yabancı turistler tarafından ilgi ile gezildiğini söyleyen Hattat Samiye Aksan, hilyelerle, Esma-ül Hüsna ile ve diğer yazılarla serginin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlahiyat Programı Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Derin de, programın Kutlu Doğum Haftası nedeniyle özellikle yabancı turistler düşünülerek planlandığını belirtti. Amaçlarının, bu hafta içinde Peygamberimizin insanlık için verdiği mesajı herkese iletmek olduğunu kaydeden Derin, "Sultanahmet Camii'ne günlük 35 bin ziyaretçi geliyor. Bunlara Peygamberimizle ilgili bilgi vermek ve bunu yaparken de daha çok İslam sanatlarını kullanıyoruz.Yabancılar için bu tür programlar çok yapılmadı ama yine de onların ilgileri çok güzel." dedi.

Sergiyi gezen ve sunumları dinleyen turistler ise, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: TE Bilisim