Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Hatay Cemil Meriç Halk Kütüphanesi’nde bulunan kitaplar hijyenik hale getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce il halk kütüphanelerine gönderilen kitap temizleme cihazları ile kütüphane kullanıcıları daha sağlıklı kitap okuyabilecek.

Cihaz ile kitapta bulunan mikroplar ve zararlı organizmalar temizlendiği için, kullanıcıların steril edilmiş kitaplar ile daha sağlıklı bir hizmet almaları sağlanıyor.

Kütüphane Müdürü Ümmü Yayla, kitapların çok sayıda okuyucu tarafından kullanıldığını, uzun süre raflarda durduğu için toza ve insan gözüyle görülmeyen bakterilere maruz kaldığını, bu sebeplerle çeşitli hastalıklara neden olabilecek virüslerin kitap yoluyla taşınabileceğini söyledi.

Farklı okuyucular tarafından yoğun bir şekilde kullanılan tüm kitapların ultraviyole ışınlar ile temizlenerek sterile edildiğini aktaran Yayla “ Yaklaşık iki aydır kütüphanemizde kullanımda olan bu cihaz ile tüm okurların daha temiz daha sağlıklı kitaplar ile buluşması sağlanıyor. Cihaz kütüphanemizin giriş kısmında yer alıyor. Kütüphane içinde kitabını okuyacak okuyucular için ya da kitabı ödünç alacaklar için ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Makine içine yerleştirilen kitap bir dakika içinde ultraviyole ışınlar ile temizleniyor. Bir bakıma kitapların ömrünü de uzatan bu cihazı tüm okuyucularımız istedikleri zaman kullanabilir.” dedi.

Editör: TE Bilisim