Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Gaziosmanpaşa’daki bir kuyumcuya müşteri gibi gelen şahıs 20 bin lira değerindeki altını kaparak kaçtı. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis, eşkalini belirlediği şahsı, aynı yöntemle başka bir kuyumcuyu soymaya çalışırken yakaladı.

Olay, Gaziosmanpaşa’daki bir kuyumcuda meydana geldi. İşyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olay şöyle gelişti: Olaydan iki gün önce bir şahıs kuyumcuya müşteri gibi geldi. Bilezik almak istediğini belirten ve başında şapka bulunan şahıs, işyeri çalışanlarından vitrindeki bilezikleri indirmesini istedi. Bir süre bilezikleri inceleyen şahıs, daha sonra tekrar geleceğini belirterek kuyumcudan ayrıldı.

Olay günü tekrar kuyumcuya gelen şüpheli, incelemek için yeniden vitrindeki bilezikleri istedi. Başında yine şapka bulunan şahıs, bilezikleri inceledi. Kapının açık olduğunu anı kollayan şüpheli şahıs, bir anda tezgahın üzerindeki bilezikleri kaparak kaçtı. Büyük şaşkınlık yaşayan işyeri sahibi ve çalışanları şüpheliyi kovalamaya başladı. Dışarıda kendini bekleyen otomobile binen şahıs hızla olay yerinden uzaklaştı.

‘MÜŞTERİ GİBİ GELDİ HİÇ ŞÜPHELENMEDİK’

İşyeri sahibi Burhan Durgun, bir şahsın müşteri gibi geldiğini ve bilezikleri incelediğini söyledi. Daha sonra şahsın bilezikleri alarak kaçtığını aktaran Durgun, şahıstan hiç şüphelenmediklerini dile getirdi. Kuyumcu Burhan Durgun şahsın yaklaşık 250 gram olan 20 bin lira değerindeki bilezikleri aldığını belirtti.

Kuyumcu dükkanının yanındaki bakkalın sahibi Ali Duru da, olay sırasında dışarıda bulunduğunu ve şapkalı bir kişinin elindeki bileziklerle koştuğunu gördüğünü aktardı. Duru,
şahısların kaçtığı aracın plakasını alarak polise verdiklerini ifade etti.

OLAY ANI KAMERADA

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri de kuyumcuda parmak izi ve delil araştırması yaptı. Olay anı ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Görüntüleri inceleyen polis, altınları alarak kaçan şahsın eşkalini belirledi. Polisin yaptığı incelemede iki gün önce kuyumcuya gelerek keşif yapan şahsın Abdurrahim İnce (28) olduğunu belirledi.

‘AYNI YÖNTEMİ KULLANIRKEN YAKALANDI’

Polis, eşkalini aldığı şahsı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Şüpheli Abdurrahim İnce, Bayrampaşa’da da aynı yöntemi kullanmaya kalkışınca Güven Timleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlı polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim