YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernek başkanları Ankara’da toplanarak bankaları protesto etmek amacıyla post cihazlarını çöpe attı. Aralarında Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat’ın da bulunduğu 52 oda başkanı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önüne siyah çelenk bıraktı.

Son çıkan mevzuata göre bankaların altın alım satımının kuyumcuları sıkıntıya sokmasından dolayı 81 ilden Ankara’ya giden ve yaklaşık 40 bin esnafı temsil eden kuyumcu oda ve dernek başkanları bu durumu protesto etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu önüne siyah çelenk bırakan oda başkanları yaptıkları basın açıklamasının ardından beraberinde getirdikleri bir kaç post cihazını da çöpe attı.

    Protestoya katılan Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve aynı zamanda Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalara Cumhuriyet ve ziynet altınlarını alıp satma yetkisi vermesinin sektörde yol açacağı sorunları anımsattı. Yastık altındaki altının mevduata kazandırılması doğrultusunda toplanmasına değil, toplanma şekline karşı olduklarını ifade eden Başkan Fırat, cumhuriyet altınının bankalar tarafından alınıp satılacak olmasının sektör tarafından kabul edilemeyeceğini, bankalar ve kuyumcular arasında yaşanacak rekabetin her iki sektöre de büyük zararlar verebileceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim