Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Kuzey Irak'ın Duhok kentindeki Mevlid Kandili heyecanı Dünya TV tarafından Selahaddin Camii'nden canlı olarak yayınlandı.

Yoğun ilgi gören kandil programı Ahmed Ubeyd’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Mela İhsan, bütün kainatın Hz. Peygamber (sav)’i ‘Sen alemlere rahmetsin’ diye karşıladığını anlattı. Botan Mehsun ise Peygamber Efendimiz (sav)’in gösterdiği doğru ve güzel ahlak yolu üzerindeki öğütlerin anlaşılıp yaşanması gerektiğini kaydetti. Yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Mehsun, bu gerçekleşmediği sürece nifakın olacağını belirtti. Mela Muhammed Enes Şeref ise peygamberlerin, Efendimiz (sav)’i müjdelediğini anlattı. ‘Peygamber Efendimiz daha yeryüzünü şereflendirmeden önce de Mekke onun bereketini görmüştür’ diyen Şeref, Hz. Amine’nin ‘O (sav)’na hamileyken hiç sıkıntı yaşamadım’ sözlerini hatırlattı. Hz. Peygamber'in (sav) şefkat yönünü de vurgulayan Şeref, Efendimizin (sav) ’Allah’ım ümmetime rahmet et’ şeklindeki duasını hatırlattı.

Zulüm altında inleyen Suriye’deki insanlara da yardım edilmesi gerektiğini aktaran Şeref, Müslümanların ellerinden geleni yapmasını istedi. Abdullah Veysi ise Peygamber Efendimiz (sav)’in yeryüzünü şereflendirmesi ile insanlığın kendini bulduğunu ve onun yolundan ayrılmamak gerektiğini anlattı. Programda Duhok İlahi Grubu da seslendirdiği ilahilerle Peygamber Efendimize (sav)duyulan hasreti dile getirdi.

Editör: TE Bilisim