Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Denizli Belediyesi kazı çalışmalarını finanse ettiği Laodikya Antik Kenti’nin UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yaptı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya'nın Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasını için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istediği belgelerin hazırlandığını, Laodikya'nın en güçlü adaylardan biri olduğunu söyledi.

Seleikos Kralı 2'nci Antiakos'un eşi Laodike adına M.Ö. 3'üncü yüzyılda kurduğu, İncil'de de adı geçen 7 kutsal kiliseden birisinin yer aldığı, Anadolu'daki 4 hamam yapısı, iki tiyatrosu ve en büyük stadyumu olan tek antik kent olan Laodikya'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) başkanlığında 10 yıldır kazı çalışmaları süren, 2008 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir protokolle işletmesi Denizli Belediyesi'ne devredilen antik Laodikya kentinin listeye alınması için gerekli belgeler hazırlandı ve bakanlığa gönderildi.

Başkan Zolan, “Pamukkale’den sonra ilimizin ikinci bir değerin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması bizi gururlandırır. Bu amaçla biz gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Laodikya'nın Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasını için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istediği belgeleri hazırlandık, gönderdik. Laodikya en güçlü adaylardan biri. Denizli Belediyesi'nin Laodikya Türkiye'de ilk kez bakanlıkla yapılan protokolle işletmesi bir belediyeye devredilen antik kenttir. Denizli Belediyesi ile bakanlık arasında yapılan protokolün ardından Laodikya'da kazı çalışmaları 3 aydan 12 aya çıktı. Dört yıl içinde antik kentteki kazı ve restorasyon çalışmalarında büyük aşama kaydedildi. Laodikya'yı geçen yıl 300 bin turist ziyaret etti. Bu yıl bu sayının 1.5 milyona ulaşmasını hedefliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim