İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Terör örgütü PKK’nın uyuşturucu ekim tarlalarına yönelik operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), örgütün finans kaynaklarına büyük bir darbe vuruyor. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, güvenlik güçlerinin son 6 günde düzenlediği müşterek operasyonda 31 milyon 371 bin kök Hint keneviri ve 3 ton 618 kilogram toz esrar imha edildi.

Terör örgütünün, geçen yıl yandaşlarına ‘Uyuşturucu üretimi yapmak’ amacıyla ücretsiz kenevir tohumu dağıttığı belirtildi. PKK, yandaşlarına, ‘Uyuşturucu bizim gelir kaynağımız. Bu tohumları yetiştirin’ talimatı verdiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin 39 mahallesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından başlatılan ‘Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ kararlılıkla sürüyor. Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’ya büyük
darbe vuruluyor.

SON 5 YILDA 44 MİLYON 483 BİN KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin Lice’de son 5 yılda düzenlediği operasyonda 126 ton esrar ele geçirdi. İlçede 2011-2015 yıllarında yapılan operasyonlarda 44 milyon 483 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

PKK: UYUŞTURUCU BİZİM GELİR KAYNAĞIMIZ, TAHUMLARI YETİŞTİRİN

Terör örgütü PKK geçen yıl, yandaşlarına ‘uyuşturucu üretimi yapmak’ amacıyla ücretsiz kenevir tohumu dağıttığı belirtildi. PKK’ yandaşlarına ‘Uyuşturucu bizim gelir kaynağımız. Bu tohumları yetiştirin’ talimatı verdiği öğrenildi.

PKK, ORMANLIK ALANLARI ATEŞE VEREREK KAÇIYOR

Terör örgütü üyeleri, güvenlik güçlerinin düzenlediği müşterek operasyonda kaçacak delik bulamıyor. Köşeye sıkışan PKK’lılar, bazı bölgelerde bidonlarla toprağa gömdükleri toz esrarları çıkaramadıkları öğrenildi. Zulalanan uyuşturucuların sevkiyatı için fırsat kollayan teröristler, kararlı şekilde devam eden operasyon kapsamında bölgede bulunan güvenlik güçlerinin ilerleyişini engellemek için ormanlık alanları ateşe vererek kaçıyor.

31 MİLYON 371 BİN KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Düzenlenen operasyonlarda 6 günde, arazilerde ekili 31 milyon 371 bin kök Hint keneviri ve 3 ton 618 kilogram toz esrar imha edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de devletten "tarım desteği" adı altında teşvik alarak, arazilerine kenevir ektiği belirlenen çiftçiler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Üreticilerin teşvikle aldıkları mazot, gübre ve ürün desteği iptal edilecek, sağlanan destekler geçmişe dönük yasal faiziyle geri ödetilecek.

PKK, SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAK İSTİYOR

PKK, köşeye çıkışınca güvenlik güçlerine sivillerle ‘canlı kalkan’ yöntemini uyguladığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, bölgede konu ile ilgili gerekli tedbirleri aldı. PÖH ve JÖH’lerle düzenlenen operasyonda terör örgütüne büyük bir darbe vuruluyor. PKK, zaman zaman tarlaların yakıldığı ve köylerdeki evlerin karakola dönüştürüldüğü yalanını ortaya atıyor, sivilleri ‘canlı kalkan’ olarak kullanmak istiyor. Yetkililerce iddiaların asılsız olduğu bildirilirken, operasyon süresince söz konusu çağrıya uyarak bölgeye gelenler bölgeden uzaklaştırıldı.

Lice'de 2013 yılında bölgedeki uyuşturucu operasyonları sırasında kalekol yapımını bahane ederek canlı kalkan yapılmak istenen grup, güvenlik güçlerine saldırdığı öğrenildi. Çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmış, 50'nin üzerinde şüpheli gözaltına alınmıştı.


Cihan

Editör: TE Bilisim