İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki müşterek operasyonunda PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan ve Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit jandarmalar için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Binbaşı Barış Öz, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gidildiğini söyledi. Binbaşı Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmanın ardından şehitlerin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan’ın cenazesi Kırıkkale’ye, şehit Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in cenazesi ise defnedilmek üzere Rize’ye gönderildi.


Cihan

Editör: TE Bilisim