Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Suriye’de Esed ordusuna bağlı savaş uçakları, bugün Şam’ın Doğu Ğuta ve İrbin bölgelerine bombalı saldırı düzenledi. Çok sayıda evin yerle bir olduğu saldırıda ilk belirlemelere göre 19 kişi öldü, 165 kişi yaralandı.
Muhalifler savaş uçaklarının bugün Doğu Ğuta’ın Duma semtine yönelik 35 hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Geniş çaplı saldırı başlatan ordunun, sivil yerleşim bölgesini aynı zamanda 4 adet karadan karaya füze ve havan toplarıyla vurduğu bildirildi. Onlarca evin yerle bir olduğu saldırıda, ilk belirlemelere göre çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 kişi öldü, 150 kişi yaralandı. Olay yerine giden sağlık ekiplerinin de hedef alındığı saldırıda ayrıca iki sağlık aracının tahrip olduğu ve bir doktorun da yaralandığı kaydedildi.

Savaş uçaklarının ayrıca Şam’ın İrbin semtine düzenlediği 3 adet hava saldırısında ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların çoğunun durumunun ağır olması sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Yayınlanan görüntülerde sağlık merkezinde müdahale edilen bir çocuğun yoğun çabaya rağmen yaşamını yitirdiği görülüyor.

Editör: TE Bilisim