AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Kayserililer, Bank Asya’ya yönelik hukuksuz operasyona tepkiyi, banka şubelerine gidip destek vererek gösterdi. Vatandaşlar banka şubelerine para yatırarak yeni hesap açtırdı. Kimileri de bankadaki hesabına para yatırdı. Sadece bankanın bir şubesinde 500’e yakın işlem gerçekleştirildi.

Bank Asya şubesine gelen vatandaşlar para yatırarak, yapılanların hukuksuz olduğunu gördüklerini ve bu hukuksuzluğun son bulması gerektiğini söyledi. Bankadaki hesabına yüklü miktarda ekstra para yatıran bir vatandaş, “Bank Asya’ya destek için geldik. Yapılan büyük bir zulüm. Biz bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Bizim gibi çok sayıda esnaf insanımız, vatandaşlarımız da elinde olan paralarını getirip buraya yatırıyor. Yatırmaya da devam edeceğiz.” dedi. Bir başka vatandaş ise yapılan haksızlığı gördüklerini ve bunun için destek olmak amacıyla para yatırmaya geldiklerini belirtti. Bankanın bir bayan müşterisi ise “Bankamıza destek olmak için geldik. Milletin bankasını millet istemediği sürece kimsenin kapatmaya ya da engellemeye hakkı yok. Ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yapılanlar Bank Asya için de iyi bir reklam oldu.” diye konuştu.

Ticaretle uğraşan bankanın bir başka bayan müşterisi, “Faiz nedeniyle bankacılık işlemlerimizi yapamıyorduk. Ama Bank Asya ile yapmaya başladık. Biz yatırımlarımızı ve gelecekle ilgili işlemlerimizi bankamızla yapıyoruz. Bundan sonra da buradayız. Yola devam.” dedi. Elindeki birikimini bankaya getiren yaşlı bir kadın ise “Elimde son olan parayı da getirdim ve bankamıza yatırdım. Olayı duyduğum andan itibaren çok üzüldüm ve uyuyamadım. Bankama gelip para yatırdım. Çekmeyi de düşünmüyorum. Hizmeti bir gün onlar da anlayacak. Allah bizi bu hizmetten hiçbir zaman ayırmasın. Yapılanlar zulümdür. Haksızlıktır. Biz başlangıçta çok güvenmiştik bu insanlara ama boşa çıktı. Umduğumuz gibi çıkmadı. Bir bankaya bu şekilde tavır takınmak çok ayıp.” şeklinde konuştu.

Bir bankada çalışan ve şu an ticaretle uğrayan bir vatandaş, yapılanların haksızlık olduğunu ve bunun için destek amaçlı geldiğini belirterek, şöyle dedi: “Bu yapılanlar başka bir bankaya yapılmış olsaydı batardı. Ülke ekonomisi de büyük sıkıntı yaşardı. Bank Asya’ya insanların akın etmesi bu bankaya insanların güvenini gösterir. Hak yerini bulacaktır.”



Editör: TE Bilisim