‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya yapılan operasyonu protesto eden vatandaşlar, bankalarına sahip çıktı. Sabah saatlerinde bankanın genel merkezinin önüne gelen yüzlerce kişi, dua ederek beklemeye devam ediyor.

Bank Asya’ya dün akşam polis eşliğinde gelen TMSF yetkilileri, bankanın yönetimine el koydu. Sabah saatlerinde bankanın genel merkezinin önüne gelen vatandaşlar ise yaşanan hukuksuzluklara tepki göstererek bankalarına sahip çıktı. Ellerinde cevşen ve Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, bol bol dua ederek bankalarına destek oldu.

Bank Asya’ya destek olmak için buraya geldiğini söyleyen Ethem Şencan, “Kervanları haramiler götürmek soymak istiyor. Derin bir anlamı var bunun.” dedi.

Sinan Karabey isimli vatandaş ise, “Burada biz bu bankanın bir hırsla kapatılmak istendiğini biliyoruz. Buradaki insanların oluşturduğu duvara çarpıp geri döneceğini biliyoruz. Bu duvarın bekaf-dar güçlü olduklarını öğrenecekler.” diye konuştu.

İsa Akdoğan isimli vatandaş ise, “Ben bir işyeri kuruyorum ve devlet geliyor bu işyerini kapatıyor. Bu çok komik bir durum. Bu kadar saçma bir uygulama yok. Sağlıklı düşünemediklerini düşünüyorum ben. Aklı başında bir yöneticinin böyle komik bir karar vermesi dünya tarihinde ilk olur ve son olur inşallah. Artık Allah diyorum ben.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Vatandaşların Bank Asya Genel Merkezi önündeki bekleyişi sürüyor.

Editör: TE Bilisim