31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Talasemi ve Lösemililer Derneği tarafından 'Duyarlı toplum, sağlıklı nesiller' projesi kapsamında talasemi ve lösemi hastaları yararına çocuk komedi tiyatrosu düzenlenecek. Programın gelirleri ise lösemili hastalarının tedavisinde ve derneğin eğitim faaliyetlerinde kullanılacak.

    Talasemi ve Lösemililer Derneği tarafından daha önce değişik kategorilerde gerçekleştirilen tiyatro gösterilerinde bu kez çocuklara hitap edilecek. Derneğin girişimleri sonucunda Taş Devri ve şirincikler adlı oyunlar 3 seans halinde izleyicilerle buluşacak.

    Konuyla ilgili bilgiler veren Talasemi ve Lösemililer Derneği Genel Başkanı Faruk Başdemir, “2013 yılı programlarımızı kapsayan komedi tiyatrolarımızın son tiyatro oyunumuzu oynatacağız. Bu yıl ilk defa çocuk tiyatrosunu getiriyoruz. Taş Devri ve Şirincikler adlı oyunlar çocuklarımıza hitap edecek şekilde önümüzdeki hafta oyunlar oynanacak. 25-26-27 Şubat günlerinde şehir tiyatrosunda sabah 9.30, öğle 12.00 ve öğleden sonra 13.30’da olmak üzere 3 seans halinde çocuklarımıza bu oyunlar sergilenecek. 26 ve 27 Şubat akşam programında ise Nejat Uygur’un oynadığı ve Türkiye’de rekor kırdığı oyun olan “Alo Orası Tımarhane mi? adlı oyun sergilenecek. Çok güzel bir komedi oyunu. Vatandaşlardan kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

    Faruk Başdemir, bu çalışmaların tüm gelirleri her zaman ki gibi okul ve resmi ve özel kurumlarda yapılacak olan eğitim çalışmaları için harcanacağını söyledi. Başdemir, “Bu bakımdan büyük önem arz ediyor. 3 gün boyunca oynanacak olan çocuk tiyatrolarına tüm okulların katılmasını bekliyoruz. Ayrıca halkımızdan duyarlı olmalarını bekliyorum. Halkımızı Duyarlı toplum sağlıklı nesil projemize destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

    Tiyatro oyununu izlemek isteyenler biletlerini Ugimpol, Ufuk ve Kıvılcım Kitapevleri, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, Talasemi ve Lösemililer Derneği’nden temin edebilecek.

Editör: TE Bilisim