Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Spor Toto Erkekler Basketbol Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibi Beşiktaş’ı 75 - 66 yenerek finale yükseldi. Fenerbahçe Ülker Baş Antrenör Yardımcısı Luca Dalmonta, takımın her anlamda iyi mücadele ettiğini ve pazar günü oynayacakları final karşılaşmasına odaklandıklarını söyledi.

Fenerbahçe Ülker Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarında Beşiktaş ile karşılaştı. Ezeli rakibini 75-66 skorla geçen Fenerbahçe adını finale yazdırdı. Siyah beyazlı takım çeyrek finalde rakibi TED Ankara Kolejliler’i 86-77 ile geçerken Fenerbahçe Ülker de Pınar Karşıyaka’yı 77-69 mağlup ederek yarı final vizesi almıştı.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Ülker Baş Antrenör Yardımcısı Luca Dalmonta, Fenerbahçe oyuncularının her birinin sahada istenilen mücadeleyi verdiğini söyledi. Beşiktaş’ın üstünlüğü ele geçirmesine izin vermediklerini kaydeden Dalmonta, “Beşiktaş’ın sahadaki eşleşmelerine iyi reaksiyon verdik. Oyuncularım sahadaki düzeni okuyabildiler. Her bir oyuncunun bizim için bir güç olması önemli. Önemli olan formanın arkasında yazılı olan değil, önünde yazılı olan değeri taşıyorlar. Pazar günü oynayacağımız maçın rakibini bekleyeceğiz. Hangi rakiple karşılaşıyor olursak olalım zor bir maç bizi bekliyor. Sahada elimizde olan her şeyi ortaya koyacağız.” dedi.

Fenerbahçe Ülker oyuncusu Berk İbrahim Uğurlu da finalde kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Uğurlu, “Çok iyi mücadele ettik ve çok iyi savunma yaptık. Bundan sonra finalde kupayı kazanıp taraftarımıza hediye etmek istiyoruz.” diye konuştu.

        ERMAN KUNTER: OYUNCU TERCİHLERİNDE HATA YAPTIK

Beşiktaş Baş Antrenörü Erman Kunter ise oyun genelinde mücadeleden kopmadıklarını, ancak oyuncu tercihlerinde hata yaptıklarını söyledi. Kunter, “Uğraşıyoruz, ama olmuyor maalesef. İkici periyotta çok kötü oynadık. Bazı oyuncularımızı değiştirmemiz lazımdı. Oyunu ikinci periyotta kaybettik yoksa geriye kalan periyotlarda iyiydik. Genel anlamda iyi mücadele ediyoruz. Oyuncuların bazı performansları var. Belki tercihlerde hata yapmış olabiliriz. Tabi maçın içinde bunu göremiyorsun. Ya da devre arasında değerlendiremiyorsun.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş oyuncusu Serhat Çetin de kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirdi. Çetin, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Gönül isterdi ki finale kalalım. Bugün biz de zaman zaman iyi mücadele ettik. Geri düştüğümüz zaman motivasyonumuzu kaybettik ve geri dönemedik.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim