Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette Büyükelçi Gong, Eskişehir’in hızlı tren projelerinin odağında olması nedeniyle kente geldiklerini ve lületaşının Çin’de çok ünlü olmasını ve büyük rağbet gördüğünü söyledi. Gong, "Gelen bütün heyetlerimize lületaşı ürünleri hediye ediyoruz." dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti, Heyette Büyükelçi Gong’un yanı sıra Büyükelçilik Başkatibi Weihua Cheng, Çin Bankası Türkiye Baştemsilcisi Lıanlı Zhang ve Çin Demiryolları İnşaat Şirketi Türkiye Baştemsilcisi Jıanbın Zheng yer aldı.

Konuk Büyükelçiye Eskişehir’in bu yıl taşıdığı Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanları ve bu çerçevedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Koçdemir, Çin ve Türkiye arasındaki raylı sistemler başta olmak üzere ekonomik işbirliği imkânlarına dikkat çekti.

"GELEN BÜTÜN HEYETLERE LÜLETAŞI ÜRÜNLERİ HEDİYE EDİYORUZ"

Büyükelçi Gong da konuşmasında, Eskişehir ziyaretinin üç nedeni olduğunu söyledi. Bunlardan bir tanesini şehrin hızlı tren projelerinin odağında olması olarak açıklayan Gong, ikinci neden olarak lületaşının Çin’de çok ünlü olmasını ve büyük rağbet görmesini gösterdi. Gong, "Gelen bütün heyetlerimize lületaşı ürünleri hediye ediyoruz." dedi.

Gong ziyaretinin üçüncü ve son nedeni olarak da Çin ile Türkiye arasında görüşülen işbirliği projelerinin çoğunun Eskişehir’le ilgili olmasını gösterdi. Bir süre önce gösterisini Çin’de sergileyen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun ülke genelinde büyük beğeni kazandığını anlatan Büyükelçi, 2010 yılındaki Expo Fuarında Türk standının 14 milyon ziyaretçiyi ağırladığına dikkat çekti.

Vali Koçdemir’in gündeme getirdiği Eskişehir’de Çin Günleri düzenleme önerisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gong, Eskişehir üniversiteleri ile Çin üniversiteleri arasında öğrenci değişim programları uygulanabileceği yönündeki öneriye de, "Bu bizim için de çok iyi bir uygulama olur. Sincan Özerk Bölgesindeki öğrencilerin büyük bölümü Türkiye’de okumak istiyoruz ve biz onlara yardımcı olmak, kolaylık sağlamak istiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim