İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Nihat Emeksiz, Galatasaray Üniversitesi hukuk fakültesini tercih etti.

LYS'de Türkiye şampiyonları çıkartan Özel Aziziye Koleji, son olarak 2015 LYS'de, TS1'de Türkiye birincisi olarak Ahmet Nihat Emeksiz'i çıkarttı. Yorucu ve uzun sınav maratonunun ardından şampiyon öğrenci Emeksiz, geleceğini belirleyecek olan tercihini yaptıktan sonra tatile çıktı. Galatasaray Üniversitesi hukuk fakültesini tercih eden Emeksiz, hedefinin mezun olduktan sonra Avrupa Birliği ülkelerinde birisinde uluslarararası bir şirketin hukuk danışmanlığını ya da CEO'luğunu yapmak olduğunu dile getirerek, "Çocukluğumdan beri hayalim uluslararası bir firmanın CEO'luğunu yapmaktı. Hukuk eğitimimi tamamladıktan sonra AB ülkelerinden birisinde küresel marka olmuş bir firmanın CEO'luğunu yapmak istiyorum." dedi.

BAŞARININ İKİ MİMARI AZİZİLE VE ANAFEN

Özel Aziziye Koleji'nin ve ANAFEN dershanesinin başarısında büyük bir payı olduğunu belirten Emeksiz, "Ekip olarak arkadaşlarımla çok ders çalıştık. Ancak bu başarıda iki mimar var. Birisi ülkemizin doğudaki eğitim kalelerinden yüz aklarından birisi olan Özel Aziziye Koleji ve diğeri de ANAFEN dersanesi. Bu iki kurumun bana verdikleri bilgi, eğitim ve disiplin sayesinde Türkiye birinciliğini elde ettim. Benden önce yine LYS Türkiye şampiyonu çıkartmıştı Özel Aziziye Koleji. Okulumun bu başarı grafiğinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyorum." dedi.

'OĞLUMUN TERCİHİ BAŞIMIN ÜSTÜNDE'

Baba Ahmet Emeksiz, oğlu Ahmet'in üniversite tercihini saygı ile karşıladığını ifade etti. Oğlunun hayalinin gerçekleşmesini arzu ettiğini dile getiren baba Emeksiz, "Ahmet'im çok çalıştı, çok yoruldu. Uluslararası bir firmanın başında Türkiye'yi başarı ile temsil ettiğini görmek beni, ailemi çok mutlu edecek. Oğlumuzun aldığı kararı sonuna kadar destekliyoruz. Tercihi başımızın üstünde. Bu başarıda rolü olan herkese ve özellikle Aziziye Eğitim Kurumu öğretmenleri ile lisedeyken hazırlık sınavlarına gittiği ANAFEN dershanesi yönetici ve muallimlerine de teşekkürü borç biliyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim