AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
 Macaristan parlamentosu bugün Hristiyan Demokratlar tarafından hazırlanan, “İstanbul Sözleşmesinin reddedilmesine ilişkin” siyasi bir bildiriyi kabul etti.

İktidardaki Hristiyan Demokrat Parti'ye (KDNP) göre İstanbul Sözleşmesi “yıkıcı cinsiyet ideolojisini başlatma girişimi!”

Red kararı 115’e karşı 35 aleyhte ve üç çekimser oyla kabul edildi.

Bu karar hükümeti, sözleşmeden çekilmeye ve Avrupa Birliği'ne de aynısını yapmak için çağrıda bulunmaya çağırıyor. 

Peki hristiyanlar neden rahatsız oldular.  
Aynen şöyle dedi Hırıstiyan Demokratlar: 
1- Avrupa Konseyi'nin girişimi olan İstanbul Sözleşmesi, 7 Nisan 2011 tarihinde İstanbul'da Konsey Bakanlar Komitesi tarafından kabul edildi.
2- Sözleşme, kadınlara yönelik şiddeti durdurmak ve aile içi şiddeti sona erdirmek anlamına geliyor, ama bir çok da tartışmalı maddesi var.  
Başta da LGBT’yi destekleyen maddeler !
3-Bu Sözleşme ülkelere, “sosyal cinsiyet” diye bir  tanımı ve onunla birlikte “yıkıcı cinsiyet teorisinin uygulanmasını” dayatıyor. Trans bireyleri tanımaya zorluyor. 
4-  Bu Sözleşme aynı zamanda da ülkeleri cinsiyete dayalı sığınma vermeye zorluyor. 
5- Parti sözcüsü aynen şöyle söylüyor:
 "Ülkemizi, kültürümüzü, yasalarımızı, geleneklerimizi ve milli değerlerimizi, nüfusun çoğunluğunun inançlarına aykırı olan “toplumsal cinsiyet teorisine” ve sınırsız bir “cinsiyet tercihine dayalı göç” dayatmasına karşı korumalıyız. 
6- Macaristan anayasası ve kanunları çocuk ve kadınları şiddetten korumaya yeter.  
7- Avrupa Konseyinin bu sözleşmesi cinsiyeti tanımlamak için kabul edilemez bir yaklaşım içeriyor ve parlamentonun bu yaklaşımı ulusal hukuka dahil etmemesi gerekiyor. 

Evet bu maddeleri içeren metin parlementoda kabul edildi. Yani yukarıda sayılan gerekçeler haklı bulundu. 

- Bildiğimiz gibi daha önce hemen hemen aynı gerekçelerle istanbul sözleşmesi Slovakya parlementosunda da reddedilmişti. 

- Çek Cumhuriyeti parlementosu da sözleşmeyi onaylamadı. 
-  Bulgar Ortodoks Kilisesi önderliğinde başlayan protestolar diğer bir kaç ülkeye de sirayet etti. Bunlar içerisinde Hırvatistan ve Letonya da dahil olmak başka Avrupa ülkeleri de var. 

Editör: TE Bilisim