Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Emniyet Genel Müdürlüğü, Süper Lig müsabakalarında tüm polislere neden ilave ücret verilmediği yönündeki soruyu cevapladı. Emniyet, maçlarda görevli özel güvenlik elamanı sayısının üçte biri oranında görevlendirilen polislere ücret verildiğini duyurdu. Görevli polislere federasyon ödeme yapıyor, sonra da kulüp alacaklarından mahsup ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı, bir polis memurunun, "Maçlarda görevlendirilen tüm polislere neden ücret ödenmemektedir?" şeklindeki sorusunu değerlendirdi. Sadece Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen en üst profesyonel futbol ligi müsabakalarında ücreti mukabilinde kolluk kuvveti görevlendirilebildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu görevlendirmenin yapılabilmesi için, spor kulübünün federasyona başvurusu ve federasyonun da kolluk biriminden talebi gerekmektedir. Görevlendirme, en üst profesyonel futbol ligi kulüplerinin müsabakaları için spor güvenlik kurulunca belirlenen özel güvenlik personel sayısının üçte biri oranını geçmeyecek sayıda ve bunların yerine istirahatlı veya izinli genel kolluk görevlilerinden yapılmaktadır. Ücreti mukabilinde görevlendirilecek personelin planlaması il emniyet müdürlüklerince yapılmaktadır. Bunların dışında kalan personel ise genel güvenlik tedbirleri kapsamında görevlendirilmektedir." denildi.

"Spor müsabakalarında ücreti mukabilinde görevlendirilen polis sayısı ile ücret ödenme şekli nasıl olmaktadır?" sorusunu da cevaplandıran Güvenlik Dairesi, 14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında maçlarda polis görevlendirildiğini duyurdu.

Maçlarda görev yapan polislere 80 lira civarında ödeme yapılıyor.

YASA NE DİYOR?

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da, polislere ödenecek ücretle ilgili maddede şu ifadeler yer alıyor: "En üst profesyonel futbol ligi kulüplerinin müsabakalarında güvenliğin sağlanması amacıyla genel kolluk görevlilerinden, görevde olmayanlar da görevlendirilebilir. Bu görevlendirme, ilgili kulübün başvurusu ve federasyonun talebi üzerine, müsabakanın yapılacağı yerdeki yetkili kolluk birimince yapılır. Bu kolluk görevlilerine, görevlendirildikleri müsabaka ile sınırlı olarak günlük harcırah miktarının iki katı kadar ödeme yapılır. Bu miktar, federasyon tarafından doğrudan kolluk görevlilerinin hesabına yatırılır. Federasyon, ödeyeceği para miktarını ilgili spor kulübünün alacaklarından öncelikle mahsup eder. İl veya ilçe spor güvenlik kurulları tarafından belirlenen özel güvenlik görevlisi sayısının üçte birini geçmeyecek sayıda ve bunların yerine genel kolluk görevlisi bu şekilde görevlendirilir."

Editör: TE Bilisim