Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Şanlıurfa’da madde bağımlıları ve hırsızlardan muzdarip olan bir vatandaş, evini ilginç yöntemlerle korumaya başladı. Paşabağı Mahallesi'nde tenha bir yerde 3 katlı bir apartmanın ikinci katında oturan Mehmet Toprak, evini kale gibi koruyor. Evinin etrafını 4 kamera ile anlık izleyen Toprak, bina girişini de pittbull köpekle muhafaza ediyor.

    Toprak, madde bağımlıları ve hırsızlardan rahatsızlığını anlatırken, güvenlik tedbirleri ile hırsız ve madde bağımlılarına göz dağı veriyor. Birçok komşusunun bu tür sorunlar yüzünden taşındığını anlatan Toprak, kendisinin de evini satılığa çıkardığını söylüyor. Toprak, yetkililerin bölgede denetimleri sıklaştırmasını istiyor.

    Paşabağı ve Korukent mahallelerinde köşe başlarında esrar satan kişilerin olduğunu kaydeden Toprak, "Defalarca bildirdik. Bunlar yakalandı ama savcılık tarafından geri bırakıldı. Gençlerimiz alışmasın diye kamera taktım. Satıcılar kamera alanına girmemeye başladılar. Komşularımız evini sattı. Herkes çocuklarını korumak için buradan kaçıyor. Bizde evimizi satılığa çıkardık. Kendi malımızı korumak için yapıyoruz. Şuradaki kamyonette malımız duruyor. Adam esrar almak için hırsızlığa kalkışıyor. O açıdan köpeği getirdim.” dedi.

Editör: TE Bilisim