MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Zonguldak’ta 7 Ocak’ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 8 işçinin ailelerine maaş bağlandı.

        Ölen madencilerin ailelerinin oturduğu evlere giderek maaş belgesini takdim eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kamuran Öner, Müdür Yardımcısı Okan Şentürk ve beraberindeki heyet, son olarak maaş bağlanan Yüksel Koca’nın (42) Kozlu’da oturan ailesini ziyaret etti.

        Duygusal anların yaşandığı ziyarette aileye başsağlığı dileğinde bulunan Kamuran Öner, “Biz SGK olarak bir an evvel sizin maaş belgenizi teslim etmek için geldik. Gideni geri getirmek mümkün değil. Müfettiş raporu tamamlanır tamamlanmaz ölüm geliri adı altındaki ikinci aylığınız da tamamlanacak ve iki maaşın toplamını almaya devam edeceksiniz. Allah tekrar sabır versin. Yapacak bir şey yok. Fakat yine de acı günde de olsa sosyal güvenliğin önemi belli oluyor. Sosyal güvenlik olduğu için en azından geride kalanlara bir hak doğuyor. Şehidimiz bizimdir. Sizin taleplerinizi emir olarak telakki edeceğiz. Herhangi bir sorununuz olduğunda bize ulaşabilirsiniz." diyerek maaş belgesini takdim etti.

        2 çocuk annesi Arife Koca (39) ise maaş belgesini alırken gözyaşlarını tutamadı. SGK İl Müdürü Öner ve beraberindekiler, ocak kazasında ölen Yüksel Koca’nın duvarda asılı resmine bakan 89 yaşındaki babaannesi Hatice Koca’nın elini öperek başsağlığı diledi.

        Eşini ve oğlunu maden ocağında kaybettiğini ifade eden 6 çocuk annesi Hayriye Koca (59), “Oğlum da babasıyla aynı kaderi yaşadı. Babası Hasan Koca’yı 33 yaşındayken 30 yıl önce maden kazasında kaybetmiştik. 30 yıl sonra aynı acıyı yaşadık. Sözün bittiği yer. Yapacak hiçbir şeyimiz yok.” dedi.

        Kozlu’da ortaokul öğrencisi Burakcan (13) ve Trakya Üniversitesi öğrencisi Gizem Koca (19) babalarının fotoğrafını bir an olsun ellerinden bırakmazken, ölen madencinin acılı eşi Arife Koca, “Çocuklarımı asla madene göndermem. Çocuklarım inşallah okuyacaklar ve ben de bunun için elimden geleni yapacağım.” şeklinde konuştu.

        SGK İL MÜDÜRÜ: AİLELERİN HEPSİNE MAAŞ BAĞLANDI

        Çok acı bir olay yaşanmasına rağmen ailelere karşı üzerlerine düşen görevi yapmanın rahatlığı içerisinde olduklarını belirten SGK İl Müdürü Kamuran Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok müessif bir kaza yaşandı. Bunun neticesinde 8 canımızı kaybettik. Bu arkadaşlarımız sosyal güvenlik kapsamında olduklarından hepsine ölüm aylığı bağladık. Ayrıca bu işçilerimize ölüm aylığının haricinde herhangi bir iş kazası neticesinde vefat edenlere yönelik ölüm geliri var. Müfettiş raporları tamamlandıktan sonra ikinci maaşları da ailelere vereceğiz. Kurum olarak en azından hak sahiplerine karşı üzerimize düşeni yapmanın rahatlığı içerisinde olacağız.” dedi.

        Öner, şu bilgiyi verdi: “Bu maaş meblağları, kişilerin kazanç toplamlarına göre değişiyor. Yani ölüm aylığı maaşları 524 lira ile bin 100 lira arasında değişen bir aralıktadır. Ancak bunlara ikinci maaşlar da eklenince meblağ daha da yükselecek. Hak sahibi ailelerimiz, bin lira ve üstünde maaş alacaklar.”

Editör: TE Bilisim