İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Manisa Soma'da yaşanan maden faciasında babasını kaybeden ve cennette olduğunu düşündüğü babasına yazdığı mektupla Türkiye'yi duygulandıran minik Betül, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında Başkan Yılmaz Büyükerşen’den babasının Bal mumundan heykelinin yapması isteğinde bulundu. Betül, Büyükerşen'in kulağına "Başkan Amca, acaba benim babamın heykelini de yapabilir misiniz?" dedi.

Minik Betül, ikiz kardeşi Furkan'la birlikte Türk Hava Kurumu'nun organizasyonu ile Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde düzenlenen etkinlikte planörle uçarak pilot olma hayalinin ilk adımını attıktan sonra ikiz kardeşi Furkan ve yine Soma'da şehit olan madencilerin ailelerinden oluşan 15 kişiyle birlikte, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilde ağırlandı.

Büyükerşen'in şehit madenci aileleri ile buluşmasında minik Betül, Başkandan bir istekte bulunarak Soma faciasında kaybettiği babasının balmumundan heykelini yapmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de minik Betül’ün isteğini kırmayarak iyileştiğinde babasının balmumundan heykelini yapacağını söyledi.

Odunpazarı Müzeler Kompleksi ve Balmumu Heykeller Müzesi’ni çok beğendiğini söyleyen Betül, Büyükerşen’i ziyareti sırasında kulağına sessiz bir şekilde fısıldayarak amca size bir şey söyleyebilir miyim diyerek "Başkan Amca o balmumu heykelleri siz mi yaptınız. Başkan Amca, acaba benim babamın heykelini de yapabilir misiniz?" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de minik Betül’e iyileştiğinde yapacağını söyleyerek "Elimden geldiğince yaparım, iyileştiğimde babanın balmumundan heykelini yapacağım." dedi.

'BİZİM DE BAŞKANIMIZ OLUN'

Eskişehir’i çok beğenen, madenci çocukları Büyükerşen'e, "Soma'ya da gelip, Belediye Başkanı olun" isteğinde bulundular.

Editör: TE Bilisim