YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 16 yaşındayken maganda kurşunu ile vurulan 59 yaşındaki Şadi Durmuş, yüzünde oluşan yara nedeniyle zor günler yaşıyor. Başına gelen olay nedeniyle hiçbir işte çalışamayan Durmuş, yüz nakli için yetkililerin kendisine el uzatmasını bekliyor.

Ereğli'de 1970 yılında akrabalarının düğününe Aydınlar köyüne giden Şadi Durmuş, yüzüne isabet eden maganda kurşunu sonrası hayatı karardı. Olayın hemen ardından Ankara Hacettepe Hastanesi'ne kaldırılan Şadi Durmuş, burada 3 ay komada yattıktan sonra yeniden hayata tutundu. Ancak olayda sol gözünü kaybeden ve yüzünün sol kısmında büyük kayıp yaşayan Durmuş, o günden sonra ne bir işe girebildi, ne de tedavisini yaptırabildi. Aradan geçen yıllarda yüzünde yaralar oluşmaya başlayan ve gün geçtikçe yaraların ilerlemesi ile zor günler yaşayan Şadi Durmuş, 3 sene önce de hayat arkadaşı Altın Durmuş'u (61) kaybetti.

Mustafa ve Cafer adında iki oğlu olan Şadi Durmuş, çocuklarından Cafer (38) ve 80 yaşındaki annesi Fatma Durmuş ile birlikte tek gözlü odada yaşıyor. Diğer oğlu Mustafa'nın (36) yaklaşık 15 sene önce evden gittiğini ve bir daha haber alamadığını kaydeden Durmuş, yüz naklinde yaşanan gelişmeler sonrasında kendisinin de yüz nakli olabilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

        1970 yılında meydana gelen olaydan sonra hayatının bir anda karardığını anlatan Durmuş, "1970 yılında düğüne gittim. Düğünde Orada birisinin attığı kurşun ile vuruldum. Orada sakatlandım. O zaman beni Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk etmişler. Ben hatırlamıyorum. Orada canlanmışım. Orada 3 ay yattım. O günden sonra bu durumum devam etti. Hiçbir yere sakatlığımdan dolayı giremedim. Gözümün biri görmüyor. Bir yerde çalışamıyorum. Yetkililerden yüz nakli yapılması konusunda yardım bekliyorum. Eşimi 3 sene önce kaybettim. 2 oğlum var. Birisi benimle yaşıyor. Onun da işi yok. Diğer oğlumdan yaklaşık 15-20 senedir haber alamıyorum." dedi.

        Şadi Durmuş'un arkadaşı Mustafa Semiz, arkadaşının maddi durumunun iyi olmadığını ve yüz nakli yapıldığı takdirde hayata tutunabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim