Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Adana'da 24 Kasım günü merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkez Amirliği'ne yönelik silahlı saldırı sonrası yola bırakılan bombalı aracın kontrollü bir şekilde patlatılmasıyla maddi zarara uğrayan vatandaşlar yaralarını sarıyor. Yaklaşık bir kilometrelik alanda etkisi hissedilen patlama sonrası camları kırılan, duvarları yıkılan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen esnaf ve aileler dükkanları ile evlerini tamir etmeye çalışıyor. Can kaybının olmadığı patlamada oluşan hasarın tespiti mahalle sakinlerinin müracaatları ile yapılıyor. Valiliğin açıklamasına göre, şu ana kadar 170 vatandaşın zararı tespit edildi. Kullanılamaz hale gelen Polis Merkezi'nde de onarım çalışmaları devam ediyor. Adana Valisi Mustafa Büyük, araca 250 kilo patlayıcının yerleştirildiğini açıklamıştı.

Patlamadan zarar gören esnaflardan Eczacı Murat Akgün, tam anlamıyla facianın eşiğinden döndüklerini ifade etti. Patlama sonrası çok büyük bir tahribatın ortaya çıktığını dile getiren Akgün, "Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Bizde ve komşularımda oluşan hasar atlatılabilecek şeylerdir. Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Allah bir daha böyle felaketleri ülkemize, milletimize göstermesin." dedi.

Telefon bayii sahibi Mehmet Menteş de can kaybının olmamasına sevindiklerini belirterek "Keşke olmasaydı.” dedi. Meydana gelen maddi hasırı gidermek için de çalıştıklarını aktaran Menteş, “Ortada sadece maddi hasar var ortada. İş kaybımız var. Bunu gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Temennimiz bunların bir daha olmaması. İnsanların birlik dirlik içinde yaşamasıdır. Yetkililer zararımız varsa bunu faturalandırılıp kendilerine beyan edilmesini istiyorlar. Birlik, dirlik içinde olalım. Dış mihrakların oyunlarına kapılarak, herhangi bir hevesin peşinde koşmayalım. Ülkemizde her istediğimizi hukuk çerçevesinde yapabiliyoruz. Bir problemimiz yok." diye konuştu.

Lokantacı Günay Güzeller ise şehrin tüm yöneticilerinin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, “Ama önemli ortadaki cenazeyi kaldırmaktır. İş yerlerini tekrar hayata döndürmek. En büyü isteğimiz ödenekleri tez zamanda bilirkişi tepsileriyle beraber yaraları kapatmak. Yaklaşık 170- 180 bin lira zararımız var. Çünkü ortada bir şey kalmamış. Dükkanlar yerle bir olmuş." açıklamasını yaptı.

Esnaf Yahya Deniz de devletin tüm zararlarını karşılayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Terzi Durmuş Durmuş ise patlama sırasında evinde olduğunu hatırlatarak, "Oğlumda bu Polis Merkezi'nde memur. Geldiğimizde araçlar yanıyordu. Zararımız var; fakat devletimiz karşılayacak, kimse mağdur olmayacaktır." dedi.

Ev ve iş yeri ciddi hasar gören Kenan Güler de olayın nasıl yaşandığını anlatarak, "Büyük bir alanda hasar var. Yetkiler sözlü olarak gerekli yardımları yaptılar." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim