Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Kayseri’de bir grup mahkum yakını af için cezaevi önünde bir araya geldi. Mahkum yakınları, tecavüz ve taciz suçlarından dolayı yatan mahkumlar dışındakiler için af istediklerini, defalarca taleplerini hükümet yetkililerine iletmelerine karşın bir gelişme olmadığını dile getirdiler.

Grup adına açıklama yapan Ruhsar Hatip, cezaevindeki yakınlarının yaptıklarından pişman olduklarını anlatarak, "Cezaevinde çeşitli suçlardan bulunan kişiler, bugüne kadar serbest bırakılmasına rağmen, bizim yakınlarımız hala dört duvar arasında. Bizler, eşit adalet istiyoruz, dağılan yuvalarımızı, bozulan psikolojimizi geri istiyoruz. Biz de yakınlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bizim ailelerimiz özgür kalmadan, biz onlarla özgür günlere kavuşmadan, kapımızı çalıp da oyumuza talip olan hiç kimseye oy vermeyeceğiz." diye konuştu.

“Buradan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na genel af çağrısı yapıyoruz” diyen grup, “Af çağrısını yaparken; tecavüzcüler, tacizcilerin ayrı tutulup genel af çıkarılmasını istiyoruz. Bunlar yapılamıyorsa, en azından denetimli serbestlik süresi uzatılsın. Seçim dönemi kapımızı çalacak olan siyasilere, milletvekili adaylarına buradan sesleniyoruz; bizim ailelerimiz özgür kalmadan, biz onlarla özgür günlere kavuşmadan, kapımızı çalıp da oyumuza talip olan hiç kimseye oy vermeyeceğiz. Şu da hafife alınmamalıdır ki bugün cezaevlerinin nüfusu bir şehrin nüfus oranını çoktan geçmiştir.” dediler.

Editör: TE Bilisim