Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakırköy'de el işi sergisi açıldı. Açılışa katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Hükümlü ve tutukluların birçoğu eğitime tabi tutularak meslek ediniyor. Topluma döndüğünde doğrudan üretici birey olarak rol alacaklar.” dedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda, 45 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi açıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen sergi açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile yargı camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahin, infaz sistemi iki ana esasa dayandığını belirterek, “Biri caydırıcılık diğeri ise ıslah edicilik, rehabilitasyondur. Bizim tercih ettiğimiz ıslah edici olandır. Yani bir şekilde suça bulaşmış insanların topluma tekrar geri kazandırılmasını sağlayıcı, onları ıslah yönünde faaliyetlerle, eğitimle buluşturup topluma döndüklerinde kendilerine inanan, güvenen etrafına faydalı olabilecek bireyler haline getirmektir.” diye konuştu.

Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu da “Ceza infaz kurumlarında meslek edindirme kursların katılan bireylerin tahliye olduktan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam ettikleri müşahede edilmiştir. Bu anlamda ülkemizde son derece önemli ve örnek çalışmalar yapılmakta olup bunun örneğini burada görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesilmesinin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler stantları dolaştı. Vali Şahin, deri giyim ürünlerinin satıldığı stantta ceket denedi. Vali Şahin ile birlikte standa gelen emniyet müdürü Altınok denediği deri ceketi satın aldı. Diğer stantları da gezen Vali Şahin çömlek yapımını izledi. Vatandaşların alışveriş yapabileceği sergide çömlek, takı, çini, yağlı boya tablolar, ayakkabı, deri ürünler, havlu, kilimler, oymacılık ve diğer el sanatlarıyla ilgili çok sayıda ürün yer aldı.

Editör: TE Bilisim