Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi ve siyaset bilimci Mahmut Akpınar medyaya yapılan operasyonları demokrasiye yapılan bir darbe olarak niteledi. Akpınar, "Aslında şu anda demokrasiye bir darbe söz konusu. Açık bir şekilde, demokrasiye, medyaya, ifade özgürlüğüne darbedir. Bir süredir, zaten ifade özgürlüğü kalmamıştı." dedi.

Medyaya yönelik operasyona tepki için Ankara Adliyesi önünde toplananlara hitap eden Akpınar, şunları söyledi: "Şimdi bu bir adım daha ileriye götürüldü ve gazetecilerin tutuklanması, medya binalarının basılması, gazete yayın yönetmenlerinin tutuklanması, televizyon yayın yönetmenlerinin içeriye alınması şeklinde oldu. Eğer bütün Türkiye 76 milyon halk, aydınlar buna sükut etmeye, buna sessiz kalmaya devam ederlerse, bu otoriterliğin, bu diktatörlüğün nereye gideceğini kestiremeyiz. Yarın hepimize dokunur, 76 milyona dokunur. Bu mesele bir şu bu kavgası olmaktan çıkalı çok oldu. Bu bir temel hak ve özgürlükler davasıdır. Sorumluluğu olan her Türk vatandaşının, altını çizerek söylüyorum, AK Parti içindeki bütün vatandaşların da demokrasiye, hukuka sahip çıkmaları vazifeleridir. Sahip çıkılmaması durumunda, ülkenin bir adama, hukukun, devletin tek bir adama ipotek edilmesi durumunda, bunun faturasını hep beraber ödeyeceğiz. Herkesi duyarlı ve duruş sahibi olmaya davet ediyorum. Ben şunu söylüyorum; bu operasyonlarla birlikte 17-25 hırsızlık, yolsuzlukları alınlarına yapışacak."

"Reza’lar dışarıda, Reza’ların önüne yatanların çocukları dışarıda, ama ironiye ve komediye bakın, dizi çeviren insanlar, senaryo yazan insanlar, içeride." ifadelerini kullannan Akpınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Gerçekler var bunları sürdürelim, niye senaryolarla uğraşıyorsunuz. Aslında bir tarafta senaryolar, bir tarafta gerçekler var, hükümet senaryolar üzerinden gidiyor."

Açıklama sonrası Ankara Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar dua ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim