Sivil toplum alanında edindiği tecrübelerle yaklaşık 7 ay önce bir dernek kuran Çuvaş, makam şoförlüğünden geriye kalan zamanlarda kısıtlı imkanlarla yaptığı yardım faaliyetleriyle bugüne kadar yaklaşık 10 bin ihtiyaç sahibine ulaştı.

 

Çuvaş, yaptığı açıklamada, İHH, Kızılay, Yeşilay, AFAD gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak yardım hizmetlerinde yer aldığını, burada gördüğüm manzaralardan çok etkilendiğini söyledi.

 

Şarkıcı Haluk Levent'in kurduğu AHBAP'ın son yıllarda yaptığı başarılı işlerin kendisini şevklendirdiğini belirten Çuvaş, "Haluk Levent ve ekibi güzel şeyler yapıyordu. Biz de o gruba katıldık. Kendimi faaliyetler konusunda geliştirmeye çalıştım. Buradan edindiğim tecrübeler ışığında 'Kendi derneğimi neden kurmayayım?' diye düşündüm.  Böylece bugünlere kadar geldik." diye konuştu.

 

Çuvaş, Bursa İyilik Elçileri Yardımlaşma Derneği ile insanların kalbine dokunan çalışmalarla, özellikle yetimlere ve köylerde zor şartlarda yaşayan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Çocukluk dönemlerinde ailede imkansızlıklar içinde büyüdüğü için ihtiyaç sahiplerinin durumunu çok iyi anlayabildiğini ifade eden Çuvaş, şöyle devam etti:

 

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

"Şimdi elimde imkan varken biz de yardım edelim istedim. Faaliyetleri genelde tek başıma yürütmeye çalışıyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım genelde çalışıyorlar. Ben de makam şoförü olarak çalışıyorum ama patronum sağ olsun, işi olduğu zaman çağırıyor. Arta kalan zamanlarımı dernek çalışmaları için harcıyorum. 'İnsanlara ne yapabiliriz, çocuklara nasıl el uzatabiliriz ve onları güldürürüz' diyerek yola çıktık. Bu kış evlere yakacak yardımlarında bulunuyoruz. Çocukları elimizden geldiğince sevindiriyoruz. Engelliler Haftası'nda onlara elimizi uzatıyoruz. Dernek olarak, bugüne kadar 10 bini aşkın kişiye yardımlarımız ulaştırdık. Genelde gıda ve yakacak yardımlarına yoğunlaşıyoruz. Her sene Anadolu'da en az iki okula gidiyoruz. Bu sene de Şanlıurfa'ya gittik. Orada dört dernekle birleşerek, 360 öğrenciye katkı sağladık. Bazen ihtiyacı olanlara kira desteği sağlıyoruz. Birikmiş faturalarını ödüyoruz."


Editör: TE Bilisim