Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
MHP Malatya milletvekili adayları Arif Yıldız ile Hakan Yılmaz, bir ihbar gerekçe gösterilerek polis ekiplerince basılarak arama yapılan Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'a yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Derneğe bir ihbar çerçevesinde Malatya Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan karar ile yapılan baskını kınayan Arif Yıldız, “Şu bir gerçek ki vatan evlatlarına yapılan bu zulüm ne PKK terör örgütüne ne de diğer devlet düşmanlarına yapıldı. İnşallah bu zulüm ortadan kalkacak. Onlar da bu sonun yakınlaştığını görmeye başladılar ve hırçınlaşmaya başladılar, Kısmet ederse 7 Haziran’dan sonra bunların hepsinin hesabı sorulacak. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi diye söyleniyor ancak adalet ortadan kalkmış. Adalet sadece yandaşlara, kalkınma sadece yandaşlarına var. Maalesef Türkiye bu hale geldi. Türk milleti şunu iyi biliyor; bunlar yolsuzluğu kapatmak için her türlü adaletsizliğe başvuracaklar. Buna bir dur demenin zamanı 7 Haziran’dır. Allah nasip ederse 7 Haziran’dan sonra hesabını verecekler bunun. Hukuk önünde hesabını verecekler. Hukukun herkese lazım olduğunu anlayacaklar. 17-25 Aralık hiçbir zaman unutulmayacak. MHP iktidarında zaman aşımı diye bir şey olmayacak. Devletin malını yolsuzluk ile kendi malı haline getirenlerin hepsinden hesap sorulacak ve bu mallar yeniden kazandırılacak. Hem de gasp edilen mallar kazandırılacak. Vatandaşın adalete inancı artırılacak. Şu anda kendi yaptıklarını unutturmak için baskı uygulaması yapıyor. Bütün Malatyalılar da buna karşı durmalıdır. Bu zulüm bitecek. Sabretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

MHP milletvekili adayı Hakan Yılmaz da dernek üyelerine geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yılmaz, "Herhangi bir yasadışı faaliyetinin olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu dernek üyeleri pırıl pırıl insan. Son zamanlardaki operasyonlar algıya dönüktür. Biz milletin her kesimine eşit mesafedeyiz. Zulme karşı duracağız. Geçmiş olsun diyoruz. Bu siyasi bir operasyondur. Suskun kalan insanlar vicdan muhasebesi yapsınlar. Bu olmayacak bir şey. Ben şimdi şuradaki insanları bakıyorum terörist tipi yok. Ben buradaki insanların her şeyini biliyorum. Tertemiz insanlar. İnşallah bu millet hesabını soracaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim