Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Olay, 4 Nisan'da meydana geldi.

İddiaya göre, Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Çiftehan Beldesi istasyonunda duran tek vagonlu lokomotifin makinistleri İ.D. ile H.Y., tuvalete gitmek için indi.

Makinistler lokomotifi terk ederken iddiaya göre el frenini çekmeyi unuttu.

Tren hattındaki eğim nedeniyle kendiliğinden hareket eden ve yokuş aşağı hızlanan lokomotif ve takılı tek vagon, kontrolsüz şekilde yol almaya başladı.

140 kilometre hıza ulaştı

Makinistler ve istasyon görevlilerinin durumu yetkililere bildirmeleri üzerine bu hattaki tüm hemzemin geçitler araç ve yaya geçişine kapatıldı, polis ve jandarma da tren raylarının çevresinde güvenlik önlemi aldı. Hat üzerindeki tüm istasyonlarda alarm verildi.

Adana'dan Niğde yönüne giden Çukurova Ekspresi de yolcularıyla birlikte Hacıkırı İstasyonu'nda güvenli hatta çekilip bekletildi. 140 kilometre hıza ulaşan lokomotif Pozantı İlçesi'ni geçip, Belemedik Mevkii'ne kadar yaklaşık 40 kilometre kontrolsüz bir şekilde gitti.

Hacıkırı İstasyonu'na 25 kilometre kala Belemedik İstasyonu'nda lokomotifin raydan çıkarılması için hazırlık yapıldı. Belemedik İstasyonu'na ulaşan lokomotif ve vagon, makas değiştirilerek kullanılmayan boş hatta yönlendirildi.

Lokomotif ve vagon, istasyonda trenlerin bekletilmesinde kullanılan ve devamı olmayan bu hattan hızla boş araziye girdi ve devrildi. Olayla ilgili makinistler açığa alınarak soruşturma başlatıldı. 

Editör: TE Bilisim