Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) eğitimini tamamlayan dışarıdan gelen öğrencilere veda yemeği verildi.

    MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, misafir olarak Burdur'da bulunan ve önümüzdeki günlerde ülkelerine dönecek olan Kazakistanlı öğrencilerle yemekte buluştu. Üniversite merkez yemekhanesindeki yemeğe 11 Kazak öğrencinin yanı sıra Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Burdur'da bulunan 4 yabancı öğrenci ile Farabi öğrenci değişim programı kapsamında Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden 8 öğrencide katıldı.

    Kazakistan'ın başkenti Almatı'daki Yabancı Diller ve Kariyer Üniversitesi ile Burdur MAKÜ’nün kardeş üniversite olduklarını belirten Rektör Saatcı, "Kazak öğrencileri Burdur'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci dönemde bizim öğrencilerimiz Kazakistan'a gidecek. Şimdi ülkelerine dönecekler ama çok üzgünler. Keşke fırsat olsada tekrar gelsek diyorlar. Üniversitemiz dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor." dedi.

    Yemeğe katılan öğrencileri MAKÜ bahar şenliklerine davet edileceklerini anlatan Saatcı, "Bu öğrenciler yabancı öğrenci değil. Bizim üniversitemizin öğrencisi olduklarını hissettireceğiz." şeklinde konuştu.
    
    Öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi. Kazak öğrenciler yemekte ülkelerinin milli marşını seslendirdiler. Kazak öğrenci halk oyunu gösterisi sundu.

Editör: TE Bilisim