Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Hakkari Çukurca’da Çığlı Köyü yakınlarında bulunan Serbest Jandarma Karakolu ekiplerine, PKK’lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateşle şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Aslan (28) memleketi Malatya’da toprağa verildi. Şehidin babası Ömer Aslan, cenaze töreninde, “Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Kayseri’den geçici görevle Hakkari’de görev yaparken şehit olan Şehit Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın naaşı, Van’da düzenlenen törenin ardından helikopterle Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze Akçadağ Futbol Sahasına helikopter ile indirildikten sonra cenaze aracına taşındı. Bu esnada şehidin 7 yaşındaki kızı Melek gözyaşlarına boğulurken, 15 gün önce Yüksekova’da teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan şehit Aslan’ın Uzman Çavuş olan kardeşi Mehmet Aslan baygınlık geçirdi.

Şehit Aslan’ın naaşı daha sonra baba ocağına getirilerek, helallik alındı. Şehidin kardeşi Mehmet Aslan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Şainur Aslan ise gözyaşı dökerek, “Gökhan ben bu acıyla yaşayamam. Gökhan kurban olurum senin tırnağına” diye ağıt yaktı. Acılı eş, şehit eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.

Şehidin naaşı daha sonra Merkez Yeni Cami’ye getirildi. Şehidin eşi Şainur Aslan, koşarak tabuta sarıldı. Buradaki törene Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahta, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Şehidin kızı Melek, cemaat ile birlikte saf tutup, namaz kılarak, babasına dua etti ve gözyaşı döktü. Şehidin oğlu Enes ise her şeyden habersiz bir şekilde, cenaze aracını göstererek, “Çiçekler takıyorlar” dedi.

BABANIN İSTEDİĞİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

Baba Ömer Aslan, cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Ümit Çimen’e, “Evladımın üzerine hakkı olan varsa, alacağı olan varsa yanıma gelsin” dedi. Müftü Çimen, şehidin babasının kendisine ilettiklerini söyledikten sonra “Ben duygulandım. Başta sayın Valimiz burada. En başta sayın Valimiz ona kefil. Alacağı olan varsa babasından önce sayın Valimize ve bizlere gelsinler. Çünkü onların bizim üzerimizde çok hakkı var. Onların bize sağladığı hürriyetin içerisinde yaşıyoruz” diye konuştu.

ACILI BABA: BANA EN BÜYÜK ŞEREFİ VERDİ

Acılı baba, defin esnasında, “Gurur duyuyorum. Bundan daha büyük şeref olur mu? Bana en büyük şerefi Gökhan oğlum verdi. 3 tane oğlum var, öbürleri de gitsinler. Hepimiz koşarak gideriz. Düşman kapıya gelmiş, daha çıkmayacak mıyız? Benim oğlum da ölecek, senin oğlunda ölecek. Çocuklarımın hepsi asker. Bizde gideriz. Oğlumun gözü karaydı. Biliyorum en önde atlamıştır” diye konuştu.

Şehit Gökhan Aslan’ın cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Akçadağ İlçe Mezarlığı’ndaki Şehitlikte defnedildi.Cihan

Editör: TE Bilisim