Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Kütahya'da oturduğu apartmanın girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden maliye memurunun katil zanlısı 3 kişi İstanbul'da gözaltına alınarak Kütahya'ya getirildi.

Geçtiğimiz ay Balıklı Mahallesi Kara Sokak üzerinde oturduğu apartmanın girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden maliye memuru Mahmut Aydın'ın (52) cinayeti ile ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı.

22 Şubat günü silah sesini duyan apartman sakinleri camdan baktıklarında kimseyi görememiş bu esnada evinden dışarıya çıkan bir kişi yerde komşuları Mahmut Aydın'ın kanlar içerisinde yattığını görerek, 112 Acil Servis ile birlikte 155 Polis İmdat'ı bildirmişti. Olay yerine gelen ekipler 4 kurşun ile ağır yaralanan 52 yaşındaki Mahmut Aydın'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay günü katil zanlısının apartman içinde olduğu kanısına varmış, katil zanlısının silahından çıkan 4 adet boş mermi kovanının içeride olması şüpheli zanlının apartman içerisinde olduğu ihtimalini güçledirmişti.

Mahalle sakinlerinden bir kadın sabah 7'de işe gitmek üzere çıktığı ikametinden Aydın'ın oturduğu evin karşında siyah montlu, siyah bereli bir şahsın apartman girişini gözetlediğini, elinde bir gazeteyi okur gibi yaptığı bilgisini verdi.

Aydın'ın cenazesi cumhuriyet savcısının olay yerindeki ilk incelemelerinin ardından otopsisi yapılmak üzere Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi ek hizmet binası morguna gönderildikten sonra ailesi tarafından teslim alınarak kılınan cenaze namazına mütakip defnedilmişti.

ŞÜPHELİLER İSTANBUL'DA YAKALANDI

Olay günü görgü tanıkları, apartman girişinden siyah montlu, siyah bereli bir kişinin elindeki silahla hızla uzaklaştığını anlattı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kentin üç ayrı giriş ve çıkış noktalarında eşgal doğrultusunda arama çalışmalarını sürdürdü.

Yapılan incelemelerde Mahmut Aydın'ın İstanbul'da olan arazisini bir müteahite devretti. Yapılan devir teslim işlemlerinin ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden müteahitin iki çocuğu Mahmut Aydın'a dava açtı. 6 yıl süren davanın ardından babalarının ölümüne eden oldu gerekçesiyle Mahmut Aydın ve müteahitin çocukları Osman Yıldırım (27) ile Mustafa Yıldırım'ın (24) yanısıra akrabaları olduğu öğrenilen Mehmet Emin Yıldırım (25) İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da yakalanan üç kişi Kütahya'ya getirilerek Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi EK Hizmet Binası Acil Servis bölümünde alınan sağlık raporunun ardından sorguları yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Editör: TE Bilisim