Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Maltepe’de, asayiş ekiplerinin iki ayrı adrese düzenledikleri operasyonda, zulalara gizlenmiş toplam değeri yaklaşık 100 bin TL olan uyuşturucu ve keyif verici madde ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zümrütevler Mahallesi’nde devriye görevini gerçekleştiren Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, durumundan şüphelendikleri G.A.’nın yapılan üst aramasında satışa hazır halde bir miktar hintkeneviri ele geçirdi. Asayiş Büro Amirliği’nde ifadesi alınan G.A., uyuşturucuyu K.E. isimli kişiden tedarik ettiğini söyledi. G.A. ile anlaşan polis ekipleri G.A.’nın E.A. ile uyuşturucu almak için tekrar buluşma ayarlamasını istedi. Belirlenen yerde önlem alan Maltepe Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri, G.A.’yı buluşma noktasına bıraktı. Kısa süre sonra E.A.’nın G.A.’nın yanına gelmesi ile harekete geçen polis ekipleri E.A.’yı kıskıvrak yakaladı.

E.A.’nın ev adresinde yapılan aramada da iki ayrı valiz içerisinde kilolarca hintkeneviri ele geçirildi. E.A.’yı konuşması konusunda ikna eden asayiş büro ekipleri, zanlının uyuşturucuyu F.A. ve A.M. isimli kişilerden satın aldığını öğrenerek zanlının bu iki şahıs ile tekrar irtibata geçmesini istedi. F.A. ile uyuşturucu almak için anlaşan E.A. buluşma noktası belirleyince polis ekipleri yine önlem alarak E.A.’yı belirlenen adrese bıraktı. Kısa süre sonra ticari taksiden inen bir kişi E.A.’nın yanına yaklaşarak selam verince polis ekipleri harekete geçerek F.A.’yı da gözaltına aldı. Yakalama sırasında F.A.’nın yere bir cisim attığını fark eden asayiş büro ekipleri atılan cismin anahtar olduğunu görünce anahtarların zanlının uyuşturucuyu gizlediği yere ait olabileceğini düşünerek bu yönde çalışmalarını sürdürdü. Anahtarların Kartal’daki bir ikamete ait olduğunu belirleyen asayiş büro ekipleri mahkemeden aldıkları arama izni ile bu eve de de arama gerçekleştirdi. Evdeki mutfak masasından şüphelenen polis ekipleri katlanır masanın altındaki bölmeyi açınca gizlenmiş halde bulunan çok miktarda uyuşturucu ile karşılaştı. El konulan uyuşturucu Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Bu arada A.M. isimli zanlı gözaltına alındığını bilmediği E.A.’ya uyuşturucu satmak için irtibata geçince polis ekipleri E.A.’dan A.M. ile buluşma ayarlamasını istediler. Uyuşturucu satışı için A.M. ile anlaşan E.A.’nın buluşma noktasını asayiş büro ekiplerine bildirmesiyle operasyon için tekrar düğmeye basıldı. E.A.’yı buluşma noktasına bırakan polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak beklemeye başladılar. Bir süre sonra bir kişinin E.A.’nın yanına yaklaşarak selam vermesi üzerine harekete geçen polis ekipleri A.M.’yi de gözaltına alarak Asayiş Büro Amirliği’ne götürdü.

Maltepe Asayiş Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan zanlılar G.A., K.E., E.A. ve A.M. adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklama isteği ile mahkemeye sevk edilen zanlılardan K.E. ve F.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, G.A. ve A.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim