En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
İzmir'in Konak ilçesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan pilot üsteğmen rütbesindeyken malulen emekli olduğu öğrenilen Asım Umut Metin (34), yatalak olan annesiyle birlikte yaşadığı evin koridorunda çıkan yangında hayatını kaybetti. Yangın sırasında yatalak olan anne ise yara almadı.

Olay, Mithatpaşa caddesi numara 79'da bulunan apartmanın 4. katında, saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Daireden duman yükseldiğini fark eden bina sakinleri durumu hemen itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kapısını açtıkları evin koridorunda tamamen yanmış olan Asım Umut Metin'in cesediyle karşılaştı. Olay sırasında evde bulunan Metin'in yatalak olan annesi Sevim Metin (74) ise olaydan yara almadan kurtuldu. Yangın sonrası anne Sevim Metin ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Evin koridorunda çıkan ve malulen emekli pilot üsteğmenin ölümüne neden olan yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemede, Asım Umut Metin'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda pilot üsteğmen olarak görev yaptığı, yaşadığı psikilojik sorunlar nedeniyle bu görevinden ayrılarak malulen emekli olduğu öğrenildi. Asım Umut Metin'in annesi Sevim Metin'in 6 ay önce felç geçirerek yatalak olduğu, babası Yaşar Metin'in ise 1,5 yıl önce vefat ettiği kaydedildi. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim