Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Ankara Mamak Belediyesi, Maliye Bakanlığı’nın her yıl yayınladığı ve halk arasında ‘utananlar listesi’ olarak bilinen borçlular listesinden çıktı.

    Belediye Başkanı Mesut Akgül, göreve geldiklerinde ilk iş mali disiplini sağlamak olduğunu belirterek, ilçenin artık kendi ayakları üzerinde duran ve bunun yanı sıra ilçe belediyeleri arasında en çok yatırım yapan belediye olduğunu söyledi.

    Maliye Bakanlığı’nın her yıl açıkladığı borçlular listesinde Mamak Belediyesi’nin daha önce ilk üçte olduğunu belirten Başkan Akgül, “Şu an bırakın borcu toplam değeri yaklaşık 200 milyonu geçen yatırımları hayata geçirdik.” dedi. Akgül, kentsel dönüşüm ve yatırımlarda ortaya çıkan başarılı tablo özel sektörün bölgeye olan ilgisinin de artırmasıyla birlikte ciddi istihdam oluştuğunu ifade etti.

    Akgül, “Yapılandırılmış borçlarını düzenli ödeyen ender belediyelerden bir tanesiyiz. 2009’da Mamak Belediyesi’nin 80 milyon lira gelir bütçesi vardı, bu güne baktığımızda 156 milyon lira oldu, yani 2 kart arttı. Ankara’da en fazla yatırım yapan belediyeyiz. Şu anda 30 civarında büyük yatırımımız var. Bu sene içerisinde açılışlarını yapıp hizmete açacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim