Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ırmak kenarında su yükselmesine bağlı sandalye ve masalarını sel suyuna kaptıran işletme sahipleri zararın Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından karşılanmasını istiyor. Manavgat Irmağı'nda 2 gün etkili olan sağanak yağış sonrası su seviyesi düştü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte ırmak kenarında işletmeleri bulunan esnaf temizlik çalışmasına başladı.

    Esnafın temizlik çalışmalarına Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Irmak kenarında Ayışığı Restoran'ın Sahibi Ali Merdun, yaptığı açıklamada, su seviyesi yükselmesine bağlı dükkanında 15 masa ile 60 sandalyenin sel suyuna kapıldığını söyledi. DSİ'nin Oymapınar Barajı'ndan kontrollü su salımına karşı ırmak kenarında bulunan esnafları hiç uyarmadığını iddia eden Merdun, dükkanda gelen müşterilerini oturtacak bir tek sandalyenin bulunmadığını kaydetti.

    DSİ'nin her yıl kış ayında sağanak yağmur yağışı öncesi esnafı bir gün önceden uyardığını anlatan Merdun, son yağış öncesi bölgede bulunan esnafı uyarmadığı için çay ocağı, kahvehane, kırtasiye, restoran, kitapevi ve eşyalarının suya kapıldığını söyledi. Merdun, "Yağmur yağışı olduğu gün saat 24.00'e kadar dükkanım açıktı. DSİ'den hiç bir uyarı yapılmadı. Sabaha karşı DSİ baraj kapaklarını açınca dükkan önünde bulunan masa ve sandalyelerim akıntıya kapılıp gitti. 10 bin lira maddi zararım var. " diye konuştu.

Terassa Restoran İşletme Sorumlusu Süleyman Akbaş'ta yaptığı açıklamada, ırmakta su seviyesi yükselmesine bağlı 10 masa ile 20 sandalyesinin suya kapıldığını söyledi.

Çetin Kırtasiye Sahibi Devrim Çetin, DSİ'nin uyarı yapmaması nedeniyle su baskını neticesinde dükkanındaki bazı kitapların ırmakta gittiğini kaydetti.

    KIŞLIK ODUNLARINI IRMAKTAN ÇIKARIYORLAR

    Irmakta su seviyesi çekilince bazı aileler sobada yakacak odunlarını ırmaktan topluyor. Ramazan Gök isimli emekli, ailecek geldikleri ırmak kenarından 300 kiloya yakın odun topladıklarını söyledi. Irmaktan aldıkları kütük parçalarını bıçkı motoruyla parçaladıklarını belirten Gök, kışlık yakacaklarını ailecek ırmaktan çıkardıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim