Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Antalya Manavgat Koleji, hazırladığı 'Yangın Anında ve Depremde Binayı Güvenli Terk Etme Projesi' ile Türkiye birincisi oldu. Proje sayesinde, yüksek katlı binalarda yangın adında panikle pencereden atlamaların son bulacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile birlikte düzenlediği 'Geleceğimiz Işıldıyor/Bu Benim Eserim Projesi'ne yurt genelinden 86 bin proje sunumu oldu. Finalde Isparta, Burdur, Konya, Denizli ve Antalya'nın da dahil olduğu ve sunulan bin 200 proje içinde Manavgat Koleji Ortaokulu öğrencileri Murat Özer, Elif Sıla Gün ve proje
koordinatörü ve fen bilgisi öğretmeni Mehmet Yılmaz'ın hazırladığı proje jüri tarafından birinci seçildi.

Proje Koordinatörü Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'a sunulan 86 bin proje içinde finalde belirlenen 100 eserin hepsinin birinci kabul edildiğini söyledi. Birincilik ödüllerinin; 9-10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Ankara'da sergilenecek proje sunumuyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK yetkilileri tarafından verileceğini belirten Yılmaz, proje sayesinde yangın ve deprem anında panikle pencereden atlayarak ölümlerin son bulacağına inandıklarını kaydetti.

Yılmaz, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 4 katlı bir binada çıkan yangında, panikle bir kadın 11 yaşında kızıyla birlikte pencereden atladı. Dördüncü kattan atlayan anne ağır yaralandı, 11 yaşındaki kızı ise öldü. Projemizin amacı, yangına dayanıklı tünel şeklinde şişme balon oluşturuluyor. Yangın anında balon tünel şeklinde açılarak apartman dairelerinde oturanların güvenli bir şekilde zemine basmalarını sağlıyor. Tıpkı arabaların kaza anında hava yastıklarının açılması gibi. Projenin hazırlanması için öğrencilerimiz Murat Özer ve Elif Sıla Gün'le 4 ay yoğun bir çalışma yaptık. Birinci olduğumuz için çok mutluyuz. En önemlisi de yangın ve deprem anında panikle insanların kendilerini atmalarının önüne geçersek bizim için proje amacına ulaşmış olacak." diye konuştu.

Öğrenciler Murat Özer ve Elif Sıla Gün, projelerinin Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından birinci seçilmesinden ötürü mutlu olduklarını söyledi. Manavgat Koleji Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Önder de okullarının finalde Türkiye birincisi olmasından onur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Önder, aldıkları birincilik ödülünü Manavgat halkına ithaf ettiklerini kaydetti.




Editör: TE Bilisim