Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Antalya Manavgat Sağlık Derneği(MASADER), dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Nijer'e 20 koli sağlık malzemesi ile 15 koli giyim eşyası yardımında bulundu. MASADER üyesi 23 diş hekimi, doktor, hemşire, eczacı ve sağlık çalışanı Manavgat'ta götürdükleri sağlık malzemelerini Nijer Sağlık Bakanlığı'na teslim etti. Dernek üyeleri, Manavgat'tan götürdükleri giysi ve gıda malzemelerini köylerde beslenme sıkıntısı çeken köylülere dağıttı.

Beş günlük Nijer programlarını tamamlayan sağlık çalışanları, Manavgat'a döndü. MASADER Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, Manavgat'tan götürdükleri sağlık, giyim ve gıda yardımlarını Nijer'de ilgili kuruluşara teslim ettiklerini söyledi. Canan, "Binlerce kilometre uzaklıkta dost ve kardeş ülke Nijer'de geçirdiğimiz dört günlük süre içinde zihinlerimizde silinmez izler bıraktı. Arkadaşlarımızla beraber Nijerli kardeşlerimizin sıkıntılı zamanlarında onlara yardımcı olabilmenin derin hazzını ruhumuzda hissetmekteyiz. Orada geçirdiğimiz kısa zaman dilimi boyunca ülkemiz insanının diğerkamlığını ve cömertliğini bölge insanına gösterdik. Nijer Sağlık Bakanlığı'na yanımızda götürdüğümüz ilçemizde görev yapan eczacı arkadaşlarımızın hibe ettiği 20 koli ilacı teslim ettik. Gene dernek üyelerimiz ve gönül dostlarımız tarafından hazırlana 15 koli giyim eşyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Nijer'in başkenti Niamey’in ücra köylerinde erzak yardımında bulunduk. Bir yetimhaneyi ziyaret edip yetim çocukları sevindirdik." diye konuştu.

Nijer-Türk liselerini de gezdiklerini belirten Canan, Türkiye'den binlerce kilometre uzakta Türk dilini, kültürün ve İstiklal Marşını öğreten barış köprüleri hükmündeki bu müesseselerde görev yapan öğretmenleri tebrik etti. Nijer'in başkenti Niamey'de Nijer Büyükelçisi Hasan Ulusoy'u da ziyaret ettiklerini belirten Canan, Ulusoy'a gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverliği için teşekkür etti. Canan, ayrıca Niamey Devlet Hastanesi'ni gezerek yetkililerinden bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim