Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Manisa’da oturan doğu kökenli iki ailenin çocukları arasında yaşanan bıçaklı kavgada cinayet işlendi. Bu yüzden aralarında husumet doğan aileler Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan ve mahalle muhtarının araya girmesiyle kan davası olmadan barıştırıldı. İki aile, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Birlik Camisi'nde kurulan barış sofrasında biraraya getirildi.

Saruhan Otel karşısındaki parkta, 30 Aralık 2012 tarihinde D.G. (16) ile Haşim Arslan (13) arasında çıkan tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu yaralanan Arslan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra zanlı D.G. tutuklanmıştı. Cinayetin iki gencin aileleri arasında kan davasına dönüşmemesi için başta Vali Daşöz olmak üzere şehrin ileri gelenleri seferber oldu. Görüşmeler sayesinde olay, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandırıldı. İki aileyi biraraya getiren Daşöz öncülüğünde zanlı D.G.'nin babası Doğan G. tarafından camide barış yemeği verildi. Yemeğe Vali Daşöz, İl Emniyet Müdürü Çetin, İl Müftüsü Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, BDP İl Başkanı Kerem Taylan, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, Birlik Camisi İmam Hatibi, mahalle sakinleri, ölen Arslan'ın babası Ali Arslan ve iki ailenin yakınları katıldı.

Yemekten önce Doğan G. ile Ali Arslan, Müftü Cihan’ın okuduğu Kur'ân–ı Kerîm ve dualarla birlikte el sıkışarak barış yemini etti. Bu barışmanın Türkiye’ye örnek olacak bir davranış olduğunu vurgulayan Vali Daşöz, “İki gencimiz arasında üzücü bir olay yaşandı, biri cezaevine, biri mezara girdi. Bu, cehaletten kaynaklanan bir olaydır. Çocukların bu yaşlarda bu olayların sonuçlarını düşünmesi mümkün değildir. Olay yakın bir zaman önce yaşanmasına rağmen ailelerimizin gösterdiği anlayış ve iyi niyet, konuya temiz kalpleriyle yaklaşmaları bizleri burada buluşturdu. Bizim inancımızda bu böyledir. Güzellik ve sevgi, inanç kalıcı olunca vardır. Yüreğinizde sevgi, güzellik, inanç varsa, iyi niyet varsa her şey çözülüyor. İnsanı insan yapan en önemli şey, yüreğindeki sevgisidir. Kültürümüz bunun örnekleriyle doludur. Burada yaşanan kucaklaşmanın kalıcı olmasını temenni ediyorum. Temennim, daha sıcak ilişkilerin kurulmasıdır. Barış ve kardeşliğin devam etmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından iki ailenin yakınları, havaya kaldırılan mushafın altından geçti, birbirleriyle tokalaşıp kucaklaştılar.

Editör: TE Bilisim