‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Manisa’nın Veziroğlu köyünde, 175 dönüm arazi üzerine lise kampüsü yapılacak. Arazi gerekli anlaşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi. Bu arazi üzerine Manisa’da bulunan 10 lise taşınacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin dört yıl içinde tamamlayarak teslim edeceği kampüse 10 lise taşınacak. ayrıca fen lisesi, iki spor salonu ve 200 kişilik öğrenci yurdu da yapılacak.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, lise kampüsünün öğrencilerin sosyalleşmesine öncülük edeceğini söyledi. Aynı zamanda farklı meslek dallarında eğitim gören öğrencilerin birbirlerini desteklemelerini sağlayacağını belirtti. Kampüsün öğretmen ve ulaşım tasarrufunu sağlayacağını aktaran Özdağ, “Öğrencilerimizi spor salonlarını, kompleksleri, resim atölyelerini ve laboratuvarları ortak kullanmaya teşvik etmiş olacağız. Her lisede bu imkanları oluşturmak çok zordu ama böyle bir kampüsten bütün öğrencilerimiz faydalanacak.” dedi. Kampüs alanının Manisa’ya 10 kilometre mesafede olduğunu kaydeden Milletvekili Özdağ, “Büyükşehir olma yolunda hızla ilerleyen Manisa büyüyor. Böyle bir şehre, büyük bir kampüs oluşturmak Manisamız adına önemli. Böyle bir kampüsün yapılması ve ilimizin büyükşehir olması eğitim, sosyalleşme, kültür ve ekonomi alanlarında tasarruf ve büyüme demektir.” şeklinde konuştu.

Kampüsün Milli Eğitim Bakanlığı, Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehrin önde gelenleri ve sivil toplum kuruluşlarının destek ve çabalarıyla yapılacağını aktaran Özdağ, “İnşallah dört yılda Manisa’ya çok büyük bir kampüs hediye etmiş olacağız. Bu kampüste eğitimlerini tamamlayacak öğrencilerimiz, bir yandan kendi geleceklerini inşa ederken diğer yandan devletimizin geleceğini de inşa etmiş olacak.” dedi.
Editör: TE Bilisim