İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa'ya tahsil edilen obez ambulansı, 300 kiloluk ilk hastasını taşıdı. Mahsati Asgarova (49) isimli vatandaş, Gördes ilçesinden alınıp Manisa Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Hasta burada özel sedyeyle indirildi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Köş, yaptığı açıklamada Manisa'da 42 acil sağlık istasyonunun hizmet verdiğini söyledi. Daha önce 58 ambulans mevcutken geçen ay Sağlık Bakanlığı’nın beş tane tam donanımlıyla beraber "obez ambulansı" tabir edilen yoğun bakım ambulansı gönderdiğini belirtti. İl Sağlık Müdürü Köş, “Bugün de obez ambulansımız ilk hastasını nakletmiştir. 300 kiloya kadar sedye taşıma kapasitesine sahip, aynı zamanda tam donanımlı yoğun bakım şartlarını da içeren çok özellikli bir ambulanstır. Bundan sonra gerek bu gerekse 63 tane tam donanımlı ambulansımız hizmette olacaktır.” dedi. Ambulansın 112 komuta merkezinde duracağını belirten Mehmet Köş, özellikli hastalar için sevkini oradan yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim