Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında meydana gelen göçükte bir kişi sağ olarak kurtarıldı. Madenden sağ kurtulan 3 çocuk babası Alaattin Çayırlı, "Ormana mantar toplamak için çıkmıştım. Merak edip ocağa girdim. Tavan çöktü" dedi.

Olay Zonguldak'a bağlı Rat mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre evinden ormanlık alana mantar toplamak için çıkan 3 çocuk babası Alaattin Çayırlı'nın maden ocağı merakı az kalsın canından ediyordu. Rat mahallesinde ki 9. sahada bulunan ruhsatsız maden ocağını merak ederek içeriye giren Çayırlı, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra tahkimat çökmesi (Tavan) sonucu maden ocağında mahsur kaldı. Evden çıktıktan sonra dönmeyen Çayırlı'nın ailesi durumdan şüphelenerek arkadaşlarına haber verirken, ocakta mahsur kaldığı belirlenen Çayırlı, diğer maden ocağında ki işçiler ve vatandaşların da yardımı ile 1 saatlik çalışma sonrasında maden ocağından yürüyerek çıktı.

Çıkışta polislere bilgi veren Alaattin Çayırlı gazetecilerin olayın nasıl olduğu sorusuna, "Ormanlık alanda mantar toplamak için dolaşıyordum. Ocağı merak ederek içeriye girdim. Kısa süre sonra tavan çöktü" dedi.

Alaattin Çayırlı kontrol amaçlı olarak Atatürk Devlet Hastanesine oradan da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüleceği öğrenildi.

Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

Editör: TE Bilisim