İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kahramanmaraş’ta, Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Hasancıklı Mahallesi’nin yolu olmayan 89010. Sokak sakinleri zor koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Vatandaşlar dört yanı tarlalarla çevrili evlerine ulaşabilmek için 200 metrelik patika yolu kullanıyor. Araçları sokağın diğer ucundaki stabilize yola park eden mahalleli, acil durumlarda hasta ve çocukları otomobillerine eşek sırtında taşıyor.

Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan yolsuz sokakta, 5 hanede 25 kişi yaşıyor. Sokağın hemen yanı başında bulunan TOKİ’nin yaptığı lüks konutlar ise dikkat çekiyor. Evlerini 2009 yılında İl Özel İdaresinden alınan yapı izin belgesiyle bölgeye inşa eden mahalleli, tüm vergileri ödedikleri halde belediyelerin hiçbir hizmetinden yararlanamadıklarını söyledi.

Evlerine ulaşacak bir yol olmadığı için araçların evlerine yaklaşamadığını, hastaların eşek sırtında taşındığını ifade eden mahalleli, acil bir durum olduğunda ambulansın ya da itfaiyenin evlerinin önüne girebilmesi için bir yol yapılmasını istiyor. Seçim dönemlerinde siyasilerce verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen vatandaşlar, genel seçimlerde tepki için sandık başına gitmeyeceklerini açıkladı.

"ALMADIĞIMIZ HİZMETİN VERGİSİNİ ÖDÜYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Durdu Biricik, şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta eşekle hasta taşıdıklarını söyledi. Almadığı hizmetlerin vergisini ödediğini kaydeden Biricik, "Görmediğimiz çöp konteynrının, üzerine basamadığımız yolların ne hikmetse vergisini ödüyoruz. 2009 yılında buraya ev yaptık. Yolun açılması için Büyük Şehir Belediyesine, Onikişubat Belediyesine ve Kaymakamlığa dilekçe ile başvuruda bulunduk ancak bir sonuç çıkmadı. Seçim döneminde sandığa gitmeyi hiç düşünmüyoruz. Şehre sadece 20 dakikalık bir mesafede eşekle hasta taşıyoruz." diye konuştu.

"ÇAMURSUZ YOL İSTİYORUZ"

İlkokul 2’nci sınıf öğrencisi İlayda Biricik de yağmur yağdığında ayaklarının çamur olduğunu öğretmenlerin bu nedenle okula almadığını belirtti. Çamursuz yol istiyoruz diyen Biricik: "Öğretmenimiz çamur olduğu için bizi almıyor okula, annelerimizde ayaklarımızın çamur olmaması için bizi sırtında taşıyor. Biz yol istiyoruz." dedi.

"YOLUMUZU YAPMAYANLAR OY İÇİN GELMESİN"

Vatandaşlardan Bilal Biricik ise sorunu çözmeyen siyasilerin seçim döneminde oy için yanlarına gelmemesini istedi. Çoluk çocuk perişan olduklarını dile getiren Biricik: “Eşekle hastalarımızı, çocuklarımızı yola taşıyoruz. Eşyaları sırtımızda taşıyoruz. Yolumuzu yapmayanlar yanımıza oy için gelmesinler.” diyerek tepkisinin dile getirdi.

Editör: TE Bilisim